Šta od “nove Crne Gore” mogu da očekuju građani Srbije koji čekaju crnogorsko državljanstvo? “To nikome ne treba braniti”, kaže Krivokapić

3
Foto: Profimedia

Jedna od tema o kojoj se u kontekstu “nove Crne Gore” govorilo proteklih dana, doduše ne toliko kao o odnosu prema kosovskoj nezavisnosti, NATO-u, odnosu prema SPC i Srbiji – bila je i ona o statutu dvojnih državljana.

Crna Gora od sticanja nezavisnosti nije dozvoljavala dvojno državljanstvo, a postoje indicije da će se to sada promeniti.

Zdravko Krivokapić, lider najjače liste koja će formirati vlast u Crnoj Gori, za agenciju Mina je rekao da zna da građani Srbije čekaju da dobiju dvojno državljanstvo i da to ne treba nikome braniti.

“Ali isto tako treba jasno reći da taj uticaj ne može da se preliva na ono što je najvažnije, jer je poznato da Crna Gora ima mali broj stanovnika i svaka promena u tome bi mogla da poremeti odnose snaga”, kazao je Krivokapić.

A to drugo je – pravo glasa.

“Hoćete li imati dvojno ili trojno državljanstvo to je pravo izbora, ali treba prihvatiti logiku koju većina zapadnih država ima, a to je da tamo gde neko plaća porez tu treba i da glasa”, rekao je potencijalni premijer Crne Gore.

3 KOMENTARA

  1. Rodjen sam u CG, imam imovinu u CG, svi moji pretci su rodjeni u CG, plaćam porez na imovinu u CG, imao sam državljanstvo CG, sad treba neko da mi “omogući” da mi dodele dvojno državljanstvo. Sramno.

  2. “Hoćete li imati dvojno ili trojno državljanstvo to je pravo izbora, ali treba prihvatiti logiku koju većina zapadnih država ima, a to je da tamo gde neko plaća porez tu treba i da glasa”, rekao je potencijalni premijer Crne Gore. Такође је пракса, у тим земљама, да се страни радници не могу запослити на радна места на којима конкурише и један домаћи радник. Баш ме интересује да ли је ова процедура испоштована код сваког од ових, натурализованих, грађана Србије.

Comments are closed.