Na jednoj od prvih proba predstave „Ljubavna pisma“ Koste Trifkovića, u režiji profesora Miroslava Belovića, u Pozorištu na Terazijama, dve glumice, Tanja Bošković i Danica Maksimović, razmenile su dve duhovite rečenice koje je zapamtio i mnogo godina kasnije zabeležio čuvenih scenograf Mića Tabački u svojoj „Automonografiji“.

Tanja Bošković tu epizodu rado prepričava, a sve se dešavalo za vreme kostimske probe na sceni „Terazija“.

Jedan od detalja scenografije, koju je pravio upravo Mića Tabački, bilo je i veliko elipsasto ogledalo pred koje su, na toj probi, stale Tanje Bošković i Danica Maksimović.

„Izlazimo ona i ja, u svojim kostimima, od muslina, moj boje kajsije, a Danin – tirkiz. Izlazimo, pogledamo se u tom velikom ogledalu i Mića tvrdi da ja kažem: ‘Dano, šta bi dala da si ovako lepa?’. A na jedan, kaže on, Dana dodaje: ‘A šta bi ti dala da si ovako talentovana?'“, ispričala je Tanja Bošković.

Tanja je dodala i da toga više nema u pozorištu.

„Nema tih folklornih doživljaja. Znate, atmosferu pozorišta čini upravo to. Čak i da ta surevnjivost između mene i Dane nije postojala, kao što nije, jer mi pedeset godina drugujemo, morala je da se napravi“, zaključila je Tanja Bošković.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.