Srušio se nadvožnjak metroa u Meksiko Sitiju: Poginulo najmanje 23 osobe, povređeno više od 70 ljudi…

0
Pedro PARDO / AFP / Profimedia

(Beta) – Najmanje 23 ljudi je poginulo i oko 70 povredjeno kada se urušio most na liniji podzemne železnice u Meksiku, javile su agencije novi zvanični bilans nesreće. 

Zvaničnici su rekli da je 49 povređenih hospitalizovano, a među njima je sedmoro u kritičnom stanju. 

Desetine vatrogasaca i spasilaca učestvovalo je u akciji spasavanja.

Nesreća se dogodila sinoć oko 22.00, po lokalnom vremenu, na jugu glavnog grada, Meksiko Sitija. 

Urušeni most nalazio se na delu pruge koji prolazi iznad površine zemlje.

Na snimcima koji su prikazani na lokalnoj televiziji vidi se kako je nadvožnjak pao na automobile koji su se kretali ulicom, preneo je Rojters.

Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šinbaum je stigla na mesto nesreće i na Tviteru navela da “vatrogasci i pripadnici snaga bezbednosti rade, kao i da je više bolnica u pripravnosti”.

Na snimcima na društvenim mrežama i drugim lokalnim televizijama je prikazano kako medicinske ekipe i vatrogasci traže preživele u ruševini.

Nezgoda se dogodila na metro liniji 12, koja je izgrađena dok je gradonačelnik Meksiko Sitija bio sadašnji ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard.

“Ono što se dogodilo danas je strašna tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodicama. Naravno, uzroci moraju da se istraže i da se utvrdi odgovornost. Naglašavam da sam na raspolaganju vlastima za bilo kakvu potrebnu pomoć”, naveo je Ebrard na Tviteru.