Povređene četiri osobe, a jedna teže zbog urušavanja krova na pijaci “Merkator”

0
Foto Beoinfo/Grad Beograd

Sedam osoba je lakše povređeno u obrušavanju krova na pijaci Stari Merkator na Novom Beogradu, rečeno je u Hitnoj pomoći, dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić precizirao da je povređeno četvoro lica od kojih jedna osoba ima teže povrede.

“Čuo sam se s ljudima iz Urgentnog centra i niko nije životno ugrožen, što je najvažnije. Jedna osoba je teže povređena, odnosno zadobila je lom ruke i posekotine, a ostale osobe su lakše povređene”, istakao je zamenik gradonačelnika.

Hitna pomoć je prevezla sedam osoba sa lakšim povredama”, rečeno je ranije agenciji Beta u toj službi.

Zbog obrušavanja krova, na teren su poslata tri tehnička vozila i 16 vatrogasaca, rečeno je prethodno agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih pioslova (MUP).

Bili su obavešteni u 11.25 da je došlo “do obrušavanja dela krova na toj pijaci”, naveli su u MUP.

Na teren je poslato tri vatrogasna vozila iz Zemuna, Zvezdare i Voždovca sa 16 vatrogasaca. 

Komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović istakao je za medije da su svi evakuisani, te da je jedna žena oslobođena pomoću vatrogasaca.

Prema rečima Majstorovića, četiri osobe su povređene, sve su iznesene u svesnom stanju na bezbedno. Tri žene su sačekale pomoć, a jedna žena je oslobođena pomoću vatrogasaca.

„Ne postoji opasnost od novog urušavanja. Svi su evakuisani, niko više nije u opasnosti“, rekao je Majstorović.

Istraga je u toku, utvrđuje se kako je došlo do urušavanja.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda rekao je da će Gradske pijace platiti odštetu povređenima.

Prema Vesićevim rečima, pala je oplata od ventilacije.

„Gradske pijace će imati obavezu da stupe u kontakt sa porodicama, to su zakupci, svima koji su oštećeni biće isplaćena odšteta jer su bili na radnom mestu“, rekao je on.

Vesić je dodao da će se sačekati sa rezultatima istrage i da će nakon toga biti doneta odluka ima li osnova da se prema odgovornima pokrenu odgovarajući postupci.

Dodao je i da pijaca “Merkator” od samog otvaranja nije rekonstruisana i da će to biti tema gradskih vlasti u narednim danima.