Srpski državljani evakuisani iz Vuhana: Smešteni u karantin u Francuskoj

1
Foto: Profimedia

Državljani Srbije koji su noćas evakuisani iz Vuhana, epicentra zaraze koronavirusom, sleteli su danas u Francusku.

Ipak, Ambasada Srbije u Parizu za sada nema zvaničnu potvrdu, piše Blic.

Prema trenutno dostupnim informacijama, u avionu je bilo 245 ljudi, 65 Francuza i 180 stranaca, među kojima je i četvoro Srba, a među putnicima zabeležen je i veći broj dece.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan rekao je da su avionom prevezeni državljani 30 zemalja, a Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije je pomenuo da su srpski državljani prošli neophodne provere.

“Oni su prošli kontrolu, nisu zaraženi, ali je, u okviru preventinih mera, predviđen karantin. Francuska je predvidela karantin od 14 dana ili da ih mi preuzmemo”, rekao je ranije Dačić.

1 KOMENTAR

  1. “Oni su prošli kontrolu, nisu zaraženi, ali je, u okviru preventinih mera, predviđen karantin. Francuska je predvidela karantin od 14 dana ili da ih mi preuzmemo”, rekao je ranije Dačić.Srbija je apsolutno spremna na eventualni dolazak koronavirusa, a pomoći će i zemljama u okruženju poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. И зашто не долаз, што да се људи пате по карантину у Француској, када им је рођена земља спремна ?

Comments are closed.