“Srpska ženo! Razmrskaj pesnicom i muški razmrskaj šablonu toga praznog i grešno lažnog života”: Isidora Sekulić, sama i svoja – nova poklon knjiga uz Nedeljnik

0

Uz novi Nedeljnik koji na kioske dolazi u četvrtak 15. jula na poklon se dobija nova knjiga iz hit edicije “Velike biografije”. Posle Andrića, Tesle, Pupina, Kiša, Pekića, Crnjanskog, ove nedelje čitaoci dobijaju na poklon knjigu o Isidori Sekulić.

***

“Srpska ženo! Razmrskaj pesnicom i muški razmrskaj šablonu toga praznog i grešno lažnog života, i nemoj spavati kad nije vreme odmoru i nemoj se maziti kad ti se u znaku smrti i satiranja rađaju deca; nemoj da natovariš na sebe greh neispunjene dužnosti, nemoj da u okršaju budeš van okršaja…”

“Da smo čitali ono što je Isidora o našem odnosu prema stvarnosti, o nacionalizmu i patriotizmu, pisala 1911, 1912, 1913, 1922, ili 1928, ne bi nam se 1991, druge, treće, sedme, osme i devete, dogodilo ono što nam se dogodilo… Prvo što bi danas trebalo da uradimo, to je da sa polica poskidamo i otvorimo njene knjige, i da se udubimo u čitanje i učenje…”

Ljubomir Simović

***

Iz hit knjige Ane Mitić “Isidora Sekulić: Sama i svoja” koja se dobija na poklon uz Nedeljnik od četvrtka 15. jula

Kako se bliži deseti rođendan Nedeljnika, odlučili smo da čitaocima ovim povodom pružimo nezapamćeni poklon od deset knjiga, biografija najuticajnijih ličnosti naše istorije, originalno pisanih za ovu ediciju.

U ovoj poklon ediciji očekuju vas novi podaci i novi pogledi na ličnosti koje su, svaka na svoj način, stvarale narativ o Srbiji.

Tajni projekat koji je spreman godinu i po dana donosi i nova istraživanja i nepoznata svedočanstva.

U narednim brojevima očekuju vas ekskluzivne knjige o Zoranu Đinđiću i Dobrici Ćosiću.

U jubilarnom 500. broju Nedeljnika 12. avgusta očekuje vas i poklon knjiga o Nedeljniku.

Napravite svoju istorijsku kolekciju: Knjige o ličnostima novije srpske istorije koje su nas proslavile i odredile.