„Da je Siniša Mali ministar za propagandu, kao što je bio Gebels, još bih i razumeo njegovu izjavu. Koje su, po ministru, evropske zemlje koje zaostaju za Srbijom, a koje su evropske zemlje ispred Srbije? No, možda se ministar izrazio pogrešno, ili ste ga pogrešno razumeli, i možda je govorio o privrednom rastu“, rekao je u razgovoru za Nedeljnik dr Jože Mencinger, profesor Ekonomskog instituta iz Ljubljane i arhitekta slovenačke tranzicije.

On je u razgovoru za Nedeljnik govorio da li Srbija može da stigne Sloveniju po životnom standardu, da li je Sloveniji bilo bolje u SFRJ ili EU, o budućnosti srpske i evropske ekonomije…

ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 16. MAJA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NET

Komentara

 1. Slovenac
  16. maja 2019. 12:08

  I to je sve, sto mozete pitati ovog Jozeta. Samo to, sto je jasno i svakom laiku. U SLO mu se svi smejemo, odavno se zna koliki je "strucnjak". Kostala je njegova politika "nacionalnog interesa" Sloveniju miljijarde EU izgubljenih i pokradenih para.

 2. Milica Milojevic
  17. maja 2019. 07:57

  Svuda bedni botovi.Koga brane ? seselja, Dr Malog, dr Stevanovica, Vucica! Ovde zlatno doba! U Sloveniji lose i to zbog profesora!

 3. Ljubisa Vukovic
  20. maja 2019. 12:53

  Primecujem 'predstavljanje' g. Mecingera: " profesor Ekinomskog instituta", pa, pitam se: iako moze i ' prof' biti zaposlen u (nekom) Institutu, ipak ' prof.' pretpostavlja aktivizam na fakultetu ( recimo Ekonomskom), koji, naravno, ima ' institute' ili ' departmane'???. Mecinger je referentan ekonomista kakvih je jako malo preostalih na prostoru ex-SFRJ. Nesporno je da je na vreme upozoravao na los model privatizacije u Srbiji. I da treba da cuvamo integritet industrije?Docim, ovde je privatizovano prvo ono sto je bilo profitabilno, propulzivno na trzistu, spremno da se trzisno nadmece sa jakim konkurentima....sorovedeno je ekonomsko samounistenje. Mecinger ' ekonomski zrelo' razmislja, za razliku od ' neoliberalnih nobelovaca' ( po Stiglicu evro je jos pre 5. god. trebalo da nestane iz ' korpe valuta'); valja pogledati njegov strucni pogled na temu " Stvara li se novi balon"?...OKO (RTS). Samo prave reci izrecene u pravom trenutku imaju ( ili nemaju) strucnu vrednost. 'Naknadne pameti' i "saznanja" o necemu sto je proslo, sto je neponovljivo-nereverzibilno, mogu posluziti samo ekonomskoj istoriji u pozitivnom znacenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.