“Srbija tuguje, generacije ga pamte. Kada nam je bilo najteže, pobedama je donosio radost narodu”: Vučić o Dudi Ivkoviću…

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti Dušana Ivkovića u kojem je naveo da je on bio jedan od najvećih domaćih i evropskih košarkaških trenera, koji je ljubavlju prema košarci obeležio čitavu epohu tog sporta.

“Njegova energija i vrhunsko poznavanje košarke doneli su nam nebrojena odličja u arenama širom sveta, ali i divljenje i poštovanje košarkaških stručnjaka i profesionalaca. I kada nam je bilo najteže, pobede njegovih momaka donosile su neizmernu radost našem narodu, koji se ponosno slivao u prestonicu da pozdravi Dudu i njegove šampione”, naveo je Vučić u telegramu.

Predsednik je Ivkoviću zahvalio za sve zlatne medalje i pobednička postolja, za sva slavlja i radost, za to što je proslavio srpsku košarku i “dao srce za taj predivni sport i svoju zemlju”.

“Hvala mu što je pokrenuo izgradnju novog sportskog hrama za njegov Radnički a naša je obaveza da taj njegov životni projekat uspešno završimo. Srbija tuguje, generacije ga pamte. Nema počiva u miru”, dodao je Vučić.

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković Duda umro je u Beogradu u 78. godini.