“Srbija sama bira svoje prijatelje… Kada vam Rusija i Kina pošalju pomoć, pa Turska pošalje pomoć u pravo vreme…”

2
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/MO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da ublažavanje mera vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona neće bitno uticati na rad Vojske Srbije jer će oni raditi kao što su i dosada radili.

“Nastavljamo da obezbedjujemo, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, granične prelaze, da obezbedjujemo najvažnije objekte zdravstvene infrastrukture, da obezbedjujemo migrantske kampove, da obezbedjujemo ustanove socijalne zaštite…Za nas nema opuštanja”, rekao je Vulin, gostujući u jutarnjem programu na televiziji Pink.

Naveo je i da će vojska raditi dokle god to bude potrebno, a vojni lekari će lečiti civile i pomagati lekarima.

Istakao je da se Srbija vrlo brzo snašla tokom pandemije, naročito u poredjenju sa mnogo moćnijim i bogatijim zemljama, koje imaju mnogo više stanovnika.

“Mnogima od njih ni do danas nije uspostavljeno nesmetano snabdevanje osnovnim stvarima u borbi protiv kovida, od rukavica, maski, pa čak i do hrane ili nekih svakodnevnih životnih potrepština. Kod nas se to nije ni osetilo”, naveo je Vulin.

On je istakao da je Srbija imala “strašan udar u prvih nekoliko dana”, ali se vrlo brzo sve regulisalo i “nije došlo do poskupljenja onog što je najbitnije”.

A to se desilo, kako je naveo, zato što je “država snažna i imala je jedinstveno vodjstvo – predsednika Aleksandra Vučića i struku iz jedinstvenog štaba”.

On je rekao da Srbija sama bira svoje prijatelje.

“U ovom užasu borbe s koronom pokazalo se ko su nam najveći prijatelji i kako se ponašaju iskreni prijatelji, kada vam Rusija i Kina pošalju pomoć, pa Turska pošalje pomoć u pravo vreme, kad je najteže”, rekao je Vulin.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. “Nastavljamo da obezbedjujemo, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, granične prelaze, da obezbedjujemo najvažnije objekte zdravstvene infrastrukture,…” Морате боље да пазите и обезбеђујете, тамо су ти деведесетогодишњаци много брзи, па умакну.

  2. “…od rukavica, maski, pa čak i do hrane ili nekih svakodnevnih životnih potrepština. Kod nas se to nije ni osetilo”, naveo je Vulin. Живот у виртуелној стварности.

Comments are closed.