Štampa na nemačkom bavi se predstojećim Svetskim prvenstvom u košarci koje se održava u Kini, a za nemačkog selektora Redla, Srbija spada u najbolje timove šampionata. Baš kao i njegova Nemačka, piše Dojče vele.

„Ovo će verovatno biti najbolje Svetsko prvenstvo svih vremena“, naslov je intervjua koji je nemački selektor Henrik Redl dao za „Rajnland pfalc onlajn“ . On je bio reprezentativac 1993. godine, kada je Nemačka ostvarila svoj najveći međunarodni uspeh svih vremena – sa trenerom Svetislavom Pešićem.

Redl smatra da je aktuelni nemački tim jedan od najboljih u istoriji i da je za takvu ekipu „ovo Svetsko prvenstvo samo početak; ovaj kadar može da ostane na okupu tokom čitavog predstojećeg olimpijskog ciklusa – iz ove košarkaške generacije ćemo moći još dugo da crpimo uspeh“.

Na pitanje ko je za njega favorit na Mundobasketu, Redl pored Amerikanaca izdvaja još nekoliko ekipa.

„Amerikanci kanda nisu tako premoćni kao što smo navikli, ali za SAD će biti ionako tesno, jer postoji čitav niz ekipa koje mogu da se bore za medalje i titulu. NBA je puna evropskih zvezda. Adetokumbo je zvezda NBA lige sa najvećom vrednošću, koji igra za Grčku, sa Goberom Francuska ima najboljeg odbrambenog igrača, a Jokić, jedan od najboljih uopšte, igra za Srbiju“.

Na sportskom portalu Špoks jedna od glavnih vesti je da Miloš Teodosić neće igrati na SP u Kini zbog povrede. „Nju je zadobio na test-utakmici protiv Litvanije (72:68) u Beogradu; još tada je selektor Saša Đorđević slutio da to neće izaći na dobro (…) ta vest je bolna, ali imaju Srbi na poziciji plejmejkera još konja za trku – tu su Vasilije Micić i Stefan Jović, plejmejkeri međunarodne klase. Za Teodosića problemi sa stopalom nisu novi; on se u protekle dve godine igrajući u „Klipersima“ stalno borio sa povredama i odigrao samo 60 utakmica. U februaru su se „Klipersi“ oprostili od njega, a on je tek letos potpisao novi ugovor – za Virtus Bolonju. I u Italiji je, baš kao i u timu „orlova“, njegov trener – Saša Đorđević.“

Na kraju, taj portal citira i Đorđevićevu izjavu, doduše izvučenu iz konteksta, a u vezi sa „krnjim Drim timom“ – „Ako se sretnemo, nek im je Bog u pomoći“.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.