Srbija je moja druga kuća, a od mene u Beogradu prave državnog neprijatelja: Dejan Savićević u novom Nedeljniku

6
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Dejan Savićević, jedan od najvažnijih igrača Zvezdinog tima iz Barija ‘91. i jedan od trojice kapitena naše reprezentacije po izlasku iz sankcija sredinom devedesetih, uvek je interesantan javnosti u Srbiji. Ali ovog puta povod je drugačiji. Ljutnju zbog toga što selektor Ljubiša Tumbaković nije vodio ekipu na toj utakmici nije krio i ušao je u okršaj sa prvim čovekom Zvezde Zvezdanom Terzićem, posle čega su usledile navijačke uvrede na njegov račun.

O Ljubiši Tumbakoviću koji je u međuvremenu postao selektor Srbije, Savićević je, između ostalog rekao: “Ne postaje se patriota u minut do 12. I to posle poziva iz kabineta. Kada smo izvukli Kosovo, mogao je da bude toliki patriota i da mi kaže: ‘Dejo, ja to ne mogu da vodim.’ Mogao je i u martu mesecu, kad su nam prošle prve utakmice, da dođe i da mi kaže: ‘Vidi, Dejo, Kosovo dolazi, ne mogu ja to.’ I tada da mi je rekao, kazao bih mu: ‘Okej, prihvatam.'”

O Zvezdanu Terziću, Dejan Savićević kaže:

“Prvi čovek iz Srbije koji se javio da nema veze sa ovim bio je on (Zvezdan Terzić). Niko se nije javio, eto, samo on, da kaže da nema veze i da njega igrači ništa nisu pitali”, rekao je Savićević, dodajući da “nikoga nije ubedio”.

“Nema potrebe da se trudi da širi lažne priče o meni kao srbomrscu.”

Dešavanja oko uktakmice Crna Gora – Kosovo bili su samo povod za opoširni razgovor sa Dejanom Savićevićem.

U ekskluzivnom intervjuu za novi Nedeljnik on govori o svom odnosu sa navijačima Crvene zvezde, o Milu Đukanoviću, nacionalizmu, Titu, Jugoslaviji, referendumu za nezavisnost, o Arkanu, “onom” intervjuu u Zagrebu i dizanju tri prsta, o Piksiju, Pančevu, Prosinečkom, o tome zašto opet ne može u Beograd…

CEO INTERVJU U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 11. JULA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NET

6 KOMENTARA

 1. Dejo majstore,ti si naš koliko i Džaja.Piksi,Šele,Dule,Darko….Ti nisi ni Srbin ni Crnogorac ,ti si Zvezdaš.Ne damo da te vređaju, a znamo da su to neki balavci, pa ih i ne uzimamo ozbiljno.Dejo ti si naša šesta zvezda bez obzira što je neko tu zabrljao.Mi zvezdaši ne zaboravljamo tvoje majstorije.Dejo,genije!

 2. Dejo kralju.
  Pusti politiku.Nemoj dozvoliti da te fukare uvuku u taj mulj.Ti si zvezdina ikona,ti si naš,baš koliko si i crnogorski.Voli svoje,nedaj na svoje a da imaš ljubav za Srbiju to pravi Srbi znaju.Ova jaja koja se uvlače svakoj vlasti su bezvredni kjudi i polemisati sa njima i o njima nije tvoj nivo.

 3. Dejo,
  Pusti te barabe i lice sa poternice.
  Dokazao si se kao igrač i čovek.Ti što te
  prozivaju su klinci koji veze nemaju sa fudbalom.Nisu nikad imali prilike da na meču vide takve igrača kao ti.
  Zvezdi si dao mnogo.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime