Srbija je moja druga kuća, a od mene u Beogradu prave državnog neprijatelja: Dejan Savićević u novom Nedeljniku

6
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Dejan Savićević, jedan od najvažnijih igrača Zvezdinog tima iz Barija ‘91. i jedan od trojice kapitena naše reprezentacije po izlasku iz sankcija sredinom devedesetih, uvek je interesantan javnosti u Srbiji. Ali ovog puta povod je drugačiji. Ljutnju zbog toga što selektor Ljubiša Tumbaković nije vodio ekipu na toj utakmici nije krio i ušao je u okršaj sa prvim čovekom Zvezde Zvezdanom Terzićem, posle čega su usledile navijačke uvrede na njegov račun.

O Ljubiši Tumbakoviću koji je u međuvremenu postao selektor Srbije, Savićević je, između ostalog rekao: “Ne postaje se patriota u minut do 12. I to posle poziva iz kabineta. Kada smo izvukli Kosovo, mogao je da bude toliki patriota i da mi kaže: ‘Dejo, ja to ne mogu da vodim.’ Mogao je i u martu mesecu, kad su nam prošle prve utakmice, da dođe i da mi kaže: ‘Vidi, Dejo, Kosovo dolazi, ne mogu ja to.’ I tada da mi je rekao, kazao bih mu: ‘Okej, prihvatam.'”

O Zvezdanu Terziću, Dejan Savićević kaže:

“Prvi čovek iz Srbije koji se javio da nema veze sa ovim bio je on (Zvezdan Terzić). Niko se nije javio, eto, samo on, da kaže da nema veze i da njega igrači ništa nisu pitali”, rekao je Savićević, dodajući da “nikoga nije ubedio”.

“Nema potrebe da se trudi da širi lažne priče o meni kao srbomrscu.”

Dešavanja oko uktakmice Crna Gora – Kosovo bili su samo povod za opoširni razgovor sa Dejanom Savićevićem.

U ekskluzivnom intervjuu za novi Nedeljnik on govori o svom odnosu sa navijačima Crvene zvezde, o Milu Đukanoviću, nacionalizmu, Titu, Jugoslaviji, referendumu za nezavisnost, o Arkanu, “onom” intervjuu u Zagrebu i dizanju tri prsta, o Piksiju, Pančevu, Prosinečkom, o tome zašto opet ne može u Beograd…

CEO INTERVJU U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 11. JULA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NET

6 KOMENTARA

 1. Dejo majstore,ti si naš koliko i Džaja.Piksi,Šele,Dule,Darko….Ti nisi ni Srbin ni Crnogorac ,ti si Zvezdaš.Ne damo da te vređaju, a znamo da su to neki balavci, pa ih i ne uzimamo ozbiljno.Dejo ti si naša šesta zvezda bez obzira što je neko tu zabrljao.Mi zvezdaši ne zaboravljamo tvoje majstorije.Dejo,genije!

 2. Dejo kralju.
  Pusti politiku.Nemoj dozvoliti da te fukare uvuku u taj mulj.Ti si zvezdina ikona,ti si naš,baš koliko si i crnogorski.Voli svoje,nedaj na svoje a da imaš ljubav za Srbiju to pravi Srbi znaju.Ova jaja koja se uvlače svakoj vlasti su bezvredni kjudi i polemisati sa njima i o njima nije tvoj nivo.

 3. Dejo,
  Pusti te barabe i lice sa poternice.
  Dokazao si se kao igrač i čovek.Ti što te
  prozivaju su klinci koji veze nemaju sa fudbalom.Nisu nikad imali prilike da na meču vide takve igrača kao ti.
  Zvezdi si dao mnogo.

Comments are closed.