(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija danas dobiti vakcine protiv koronavirusa od dva različita proizvođača, i to 50.000 prve doze vakcina Sputnjik V i još 46.800 Fajzerovih vakcina koje treba da stignu u podne na beogradski aerodrom.

Brnabić je za televiziju Hepi izjavila da „nijedna zemlja ne priča o cenama, čak ni EU koja kolektivno pregovara“, zbog čega ne može da kaže koliko je Srbiju koštala nabavka vakcina protiv koronavirusa.

Ona je rekla su „neverovatni načini kako se nabavljaju vakcine“, kao i da su lično prijateljstvo i veze predsednika Srbije Aleksandra Vučića „presudne“ da Srbija dobije vakcine.

Navela je da je Srbija do sada potpisala ugovore za 12.332.200 doza vakcina protiv koronavirusa, kao i da je do sada stiglo 1.970.220 vakcina, a dodala je da je cilj države da svakog građanina Srbije obezbedi po dve doze vakcine protiv koronavirusa.

Prema njenim rečima Srbija je jedina zemlja na svetu koja je uspela da kupi vakcine i da ih dobije od kineskog Sinofarma „a da nije učestvovala u trećoj fazi kliničke studije“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.