Srbi na aerodromima u svetu: Obezbeđen prevoz sa Kube, iz Dohe se već vraćaju, šta se dešava u Parizu, na Tajlandu…

0
Foto: Prrofimedia / Ilustracija

Prevoz za grupu od 28 turista koji su bili na aerodromu u Havani obezbeđen je i oni će, pošto su letom Aeroflota stigli u Moskvu, avionom Er Srbiju u toku popodneva doputovati u Beograd, javio je N1 pozivajući se na saznanja iz Vlade Srbije.

Više stotina državljana Srbije i danas je “zaglavljeno” van granica zemlje.

U koordonaciji Ministarstva saobraćaja, Ministarstva spoljnih poslova, kabineta predsednika i Er Srbije organizovan je i humanitarni let za Dohu (Katar) koji treba da preveze putnike za Srbiju, a koji su proveli nekoliko dana na aerodromu u veoma teškim uslovima. Avion je za Dohu poleteo jutros oko osam sati i očekuje se da sleti u Beograd oko 19.25h.

Na aerodromu u Parizu je već nekoliko dana oko 200 srpskih državljana. Kažu da su ih posećivali iz ambasade Srbije u tom gradu, ali da im niko ništa ne govori, preneo je N1.

Kako je oko podneva javio jedan od putnika u Parizu, postoji informacija da će tokom dana i za njih biti obezbeđen let do Srbije.

Na Instagramu se pojavila i grupa koju je pokrenuo nekadašnji voditelj “Survajvera” Andrej Maričić. On je putem svog profila obavestio pratioce da pravi grupu za povratak srpskih državljana sa Tajlanda.

Na sajtu Tačka povratka nalazi se formular za građane koji imaju problem da se vrate u Srbiju.

Na sajtu ovog portala se navodi da su granice Srbije u potpunosti zatvorene od 20. marta zbog suzbijanja pandemije koronevirusa i pozivaju se građani koji su trenutno u inostrantvu da im se jave.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić objašnjavao je da je organizacije letova komplikovana zbog dozvola stranih zemalja za sletanje na njihove teritorije.