Ambasador SAD Entoni Godfri deluje kao da je iskreno zavoleo Srbiju, i da će mu skori odlazak teško pasti. Stekao je, kaže, prijatelje za život, a samo ga je pandemija sprečila da zemlju upozna još podrobnije. Dok broji poslednje dane mandata, a u rezidenciji polako spremaju kartonske kutije za pakovanje, u velikoj dnevnoj sobi mu se oko nogu mota Lara, zlatna retriverka koja će u jednom trenutku, bolje od bilo kog PR-a ili atašea za štampu, označiti kraj ovog intervjua, izvrtanjem na leđa i tihim cviljenjem.

Do tog momenta, ipak, čovek koji nam se pre tri godine predstavio svojim gastronomskim poduhvatima na društvenim mrežama, i koji je u isto vreme, u zavisnosti od toga sa kim razgovarate, bio i „veliki prijatelj predsednika“ i „finansijer opozicije“, bio je veoma otvoren pred uključenim diktafonom.

U medijima je veoma zastupljena i vaša kampanja „Vi ste svet“. Jeste li zadovoljni odjecima? Nisu sve reakcije bile pozitivne…

Većina onih koje su došle do mene jeste. Prvo, ponosan sam na tu kampanju. Ona je imala nekoliko različitih ciljeva, a jedan je bio da se istaknu snaga i dubina bilateralnih odnosa Amerike i Srbije. Poenta je da je Srbija već posedovala sve vrednosti o kojima smo pričali, nije to ništa što vam SAD ili EU nameću. Te vrednosti, te ideje, one su vaše, i ova jednostavna kampanja to pokazuje. Naravno, uvek će biti ljudi kojima se ne sviđa, koji se protive ovakvim spotovima. Čitao sam i takve komentare, ali ne obraćam previše pažnje na njih.

Ceo intervju objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 10. februara

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Naslovna strana novog Nedeljnika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.