Srpska narodna partija (SNP) Nenada Popovića saopštila je da je spremna da ne bude deo Vlade Srbije „ako nekome smeta to što brane Kosovo i Ustav Srbije, što žele da jačaju prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i što kažu da neće da daju ni metar zemlje, niti da zbog evropskih integracija budu genocidan narod.“

„Neka smene ministra (Nenada) Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje“, saopštili su iz SNP.

Naglasili su da nikada stvari nisu radili iza leđa i da zbog toga smatraju da su korektan i lojalan opozicioni partner.

„Nas niko nikada neće sprečiti da iznosimo naše političke stavove i da se za njih borimo, kakva god bila politička cena za takvo postupanje“, stoji takođe u saopštenju.

Podsetimo, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je u subotu, na navode Popovića da je Briselski sporazum „mrtav“ i „da evropskih integracija Srbije više nema“, ističući da je izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član i poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a da oni koji „to nisu u stanju, mogu slobodno da je napuste“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.