Specijalno tužilaštvo Crne Gore pozvalo Abazovića da da izjavu: Vrše se provere vezane za nedavnu blokadu puta Podgorica-Nikšić

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

(Beta) – Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore (SDT) pozvalo je vicepremijera Vlade Crne Gore Dritana Abazovića da se u svojstvu građanina javi toj instituciji u ponedeljak radi davanja izjave, preneli su podgorički mediji.

Poziv je upućen zbog provera tužilaštva koje se odnose na organizaciju protesta na putu Podgorica-Nikšić prethodne nedelje.

Građani su protestovali i blokirali magistralni put zbog namere vlasti da izmeni propise za sticanje državljanstva i biračkog prava, ali su u međuvremenu privremeno odustali od toga.

Abazović je sinoć na Televiziji Vijesti rekao da imaju operativna saznanja prema kojima je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović povezan sa protestnim okupljanjima građana a da su u sve to uključene i još četiri osobe, od kojih su neki bivši i sadašnji pripadnici Uprave policije i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Ranije je i crnogorski premijer Zdravko Krivokapić utvrdio da Veljović stoji iza okupljanja građana, ali je on odbacio te optužbe.