SPC: Irinej ne ide na litije u Crnu Goru

3
Foto: Nedeljnik

Patrijarh srpski Irinej neće moći da poseti arhijereje i verni narod SPC u Crnoj Gori, jer je ranije zakazana njegova poseta SPC u SAD, saopštila je danas Informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

“Povodom netačnih informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima, obaveštavamo javnost da Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej žali što neće moći da poseti arhijereje i verni narod Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, jer je ranije zakazana njegova poseta Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Sjedinjenim Američkim Državama”, navedeno je u saopštenju.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, u intervjuu za televiziju “Hram”, ranije je najavio Svetosimeonovsku litiju u Podgorici 29. februara i dolazak srpskog patrijarha Irineja i mitropolita Kijevskog Onufrija sa arhijerejima.

3 KOMENTARA

  1. I dok Dačić kaže:”mi stojimo postojano” jel ide u Crkvu 28 dana?a naprednjaci kažu: izmislićemo napredni kalendar 30 _ti Februar,, a Patrijarh Pavle im davno reče: “draga braćo i sestre, “Bog je u vama a Mir na Nebu”,dole se bolje galami a gore bolje čuje,,, )..

  2. Срам га било! Ништа није прече од твојих верника! Ти ниси мој патријарх!
    Све док се УДБА (садашња БИА) меша у изборе у СПЦ, имаћемо овакве никоговиће!

  3. Ovako se ponašao Beogradski mitropolit Leontije, koji se zalagao za skidanje glava svih koji su mu se suprostavljali, a naročiti velikom Karadjordju. Službeni glasnik je pre desetak godina objavio fototipsko izdanje PRVE ZABRANJENE KNJIGE U SRBIJI i to 1814.godine,pred Bečki kongres, koja govori zašto je propao Prvi Srpski ustanak. Crkva bi mogla da finansira ponovna štampanja ove knjige i besplatno deli ovom narodu, zarad budjenja iz besvesti.

Comments are closed.