Španović: “Da se malo odmorim i u finalu isporučim ono što toliko dugo želim da se desi…”

0
(BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/Marko Spasojevic/MO)

Srpska atletičarka Ivana Španović plasirala se danas u finale skoka udalj na Olimpijskim igrama u Tokiju. Španović je u drugoj seriji skočila tačno sedam metara i tako preskočila kvalifikacionu normu od 6,75 metara. Ovo je najbolji skok srpske rekorderke u sezoni.

Španović je zadovoljna skokom od sedam metara u Tokiju i, kako je rekla, spremna je da napadne zlato.

„Želim da se odmorim sutra, da malo ‘istoniziramo’ i da u utorak u finalu isporučim ono što toliko dugo želim da se desi“, izjavila je najbolja srpska atletičarka posle plasmana u finale skoka u dalj na OI u Tokiju, prenosi portal Nova.rs.

„Brišemo sve što je bilo danas, fokus je na finalu. Oslanjam se na svoje iskustvo i na želju koju toliko dugo imam“, rekla je takođe Španović srpskim izveštačima u Tokiju.

Ona je dodala da je uoči takmičenja bila sigurna u sebe.

„Pvi utisak mi je da sam na velikom takmičenju posle dve godine. Prevelika je bila pauza. Ostali smo dosledni planu i radu i ovo samo potvrđuje da ću biti na dobrom nivou. I ovaj skok je bio sa velikom zadrškom jer sam napravila prestup u prvoj seriji. Samo sam želela da napravim taj skok preko 6.75 , tako da nam sada ostaje da dodatno podignemo raspoloženje i formu“, izjavila je Španovićeva.