“Son je najbolji igrač Totenhema. Postave bekove visoko i stvaraju višak…”: Kako Luka Milivojević vidi ekipu Totenhema – kao komšija, rival i zvezdaš

0
Foto: Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde sastaće se sa ekipom Totenhema u Londonu, a redakcija Mozzart sporta je kontaktirala reprezentativca Srbije koji bi najbolje mogao da proceni i skautira vrline i mane londonskih Pevaca.

Naravno, u pitanju je Luka Milivojević, kapiten Krisal Palasa, londonski komšija i rival, ali i bivši igrač Crvene zvezde.

On tvrdi da Totenhem nije bio u ovakvoj krizi godinama, ali dodaje i da kriza mora da ima svoj kraj.

“Nije im nimalo prijatno. Ali ako je već moralo da se gostuje Totenhemu, onda je ovo možda najbolji trenutak. Ja se iskreno nadam da oni neće baš protiv Zvezde izaći iz te krize. Mada i oni sigurno gledaju na ovu utakmicu kao na šansu da se izvuku iz ovoga. Pogotovo što je ovo Liga šampiona koja se shvata maksimalno ozbiljno”, kaže Luka Milivojević.

Kapiten Kristal Palasa smatra da će Poćetino Zvezdi suprotstaviti najjači mogući sastav. Tvrdi i da Spursi mogu da podignu odbranu jako visoko i da na taj način stvore višak.

“Vole da dignu bekove visoko, da napune sredinu terena ofanzivnim igračima i naprave takav raspored na terenu. Na taj način pokušavaju da se zavlače iza poslednje linije i dolaze u situacije da igraju dva na jedan. Štoperi takođe igraju visoko i igra im kreće iz te poslednje linije. Kada im bekovi krenu visoko i napadaju preko krila, koriste svaku šansu da pronađu Kejna. On je mnogo jak igrač koji i polušansu pretvara u gol”, naglašava reprezentativac Srbije.

On ipak ističe da je najbolji fudbaler Totenhema Son.

“On je za mene u Top 5 igrača u Premijer ligi. Ne znam zašto nije više medijski promovisan i zašto ga potcenjuju. Za mene je najopasniji igrač Totenhema. Uvek je na lopti, ima strašan dribling, sjajno se kreće, ulazi u prostor, šutira levom i desnom nogom, igra u oba smera podjednako dobro, jak je, brz… Kompletan igrač. Postizao je mnoge važne golove i njega treba maksimalno ozbiljno shvatiti.”

Milivojević ističe da bi Zvezda mogla da traži svoju šansu u tome što je Totenhem pod pritiskom, svestan da u Beogradu neće lako do bodova, pa bi prema njegovim rečima, najvažnije bilo da se crveno-beli odbrane na početku utakmice.