“Socijalistima je bio politički otac”; “Do kraja odan Miloševiću i njegovoj porodici”; “Bio je komunista, tako će biti i sahranjen” – Šta je sve Ivica Dačić rekao o Mrkonjiću

0
Prinscreen/YouTube/Iz Profila Tv Grand

(Beta) – Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas su svi očekivali da će Milutin Mrkonjić pobediti u borbi za zdravlje, navodeći da je bio “legenda SPS i cele Srbije”.

Dačić je za TV Prva rekao da je Mrkonjić, počasni predsednik SPS, “na neki način bio svim socijalistima politički otac” i da je njegova smrt “veliki gubitak i emocionalni šok”.

“Pamtićemo ga po njegovom duhu, upornosti, vernosti idealima i drugovima”, rekao je Dačić za TV prva, navodeći da je Mrkonjić bio i “sinonim za obnovu Srbije posle NATO bombardovanja”.

Dačić je rekao da je “Mrkonjić do poslednjeg trenutka bio odan Slobodanu Miloševiću i njegovoj porodici”.

Kako je naveo, Mrkonjić im je “više puta pričao da nije vernik i da je komunista, tako da će njegova sahrana, po njegovoj želji, biti upravo bez verskih obeležja”.

Dačić je rekao da je “ovo vreme, na žalost, generalno, vreme smrti, ne možete da se setite i nabrojite ko je sve izgubio život u poslednih godinu dana”.