SNS pobedila, ali će vlast u Bačkom Petrovcu formirati drugi: “Zajedno imamo 25 mandata, a oni 11…”

0
Foto: Profimedia

Umesto Srpske napredne stranke koja je dobila najviše mandata na izborima za Skupštinu opštine Bački Petrovac, vlast će u ovom mestu formirati zajedno četiri preostale liste koje su prešle cenzus, piše danas novosadski informativni portal 021.

Kandidati sa izbornih lista „Jedinstvena Srbija – Miroslav Čeman Čepsi“, „Ivica Dačić – SPS“, „Nestranački i ujedninjeni obični ljudi“ i „Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Bački Petrovac“ poslali su dopis predsedniku Skupštine opštine sa zahtevom za sazivanje konstitutivne sednice jer su postigli dogovor o formiranju skupštinske većine, navodi 021.

Zahtev je overen potpisima 14 odbornika, koji su postigli sporazum o parlamentarnoj većini. Skupština opštine Bački Petrovac ima 25 odborničkih mandata, a SNS je osvojio 11 mesta.

Novi predsednik opštine bi trebalo da postane Miroslav Čeman Čepsi, koji je za 021 rekao da su i građani Bačkog Petrovca shvatili da su toj opštini potrebne promene, jer se u prethodne četiri godine „ništa nije radilo“.

„Ono što je nama najvažnije je da smo svi već zaposleni i imamo svoje prihode. Niko od nas ne ulazi u ovo iz želje za poslom u javnom sektoru“, kazao je Čeman, koji je lokalni preduzetnik.

Konstitutivna sednica skupštine opštine zakazana je za avgust, a Čeman nije isključio mogućnost pritisaka od strane SNS-a, ali je dodao da misli da su i “naprednjaci” svesni da su, u ovom slučaju, izgubili.

Čemanova lista Jedinstvene Srbije osvojila je devet mandata, tri mandata osvojio je SPS, a po jedan mandat lista „Nestranački i ujedinjeni obični ljudi“ i Vojvođanski front.

(Beta)