“Smešni ste. Uvek bih birao igrača kao što je Jokić”: Melounu preko glave da sluša kritike upućene srpskom centru

0

Denver Nagetsi su lako savladali Njujork Nikse, ali je glavna tema konferencije za štampu posle meča bila forma Nikole Jokića. Novinari u Sjedinjenim Američkim Državama vrlo oštro kritikuju kada za tim ima potrebe i preteruju u pohvalama kada za tim ima potrebe.

Isti oni koji su prošle godine pisali o najkreativnijem centru u istoriji, danas pišu o tome da Jokić “ne može da se sastavi”.

Treneru Nagetsa Majklu Melounu preko glave su ista pitanja koja dobija na svakoj konferenciji u vezi sa Jokićevom formom.

Međutim, posle duela sa Nagetsima nije besno odgovorio. Bio je ciničan i poručio je novinarima da ga “silno zabavljaju tim pitanjima”. Poručio im je “da su smešni”.

“Zabavlja me to da za jednog tako mladog igrača koji u proseku beleži 16 poena, 10 skokova i 6 asistencija govorite da igra loše. Uvek bih birao igrača kao što je Jokić. On radi mnogo dobrih stvari za nas”, poručio je Meloun.

Jokić je potvrdio da je svestan da mu ne ide dobro i da ne zna koji je razlog za to, a američki mediji pišu o tome da i pored velikog pritiska igrač i trener “čuvaju leđa jedan drugom”.