“Smenite Popovića, pokažite želju za nastavak evropskih integracija”: LSV i LDP traže smenu ministra bez portfelja

3
Foto Igor Pavicevic

Izjava ministra bez portfelja Nenada Popovića, povodom evropskih integracija Srbije, izazvala je reakcije premijerke, ali i određenih opozicionih partija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je premijerku Anu Brnabić da smeni ministra Nenada Popovića navodeći da je ponovo pokazao da je ruski lobista i zastupnik interesa onih koji žele da zaustave evropski put Srbije, prenosi N1.

“Republika Srbija ne može istovremeno biti i za i protiv evropskih integracija, niti premijerka i pojedini ministri u vladi mogu slati različite poruke svojim građanima i svetu. Ministar Nenad Popović je svesno naneo štetu evropskim integracijama Republike Srbije i ugledu naše zemlje”, ocenila je LSV.

Popović ne zaslužuje slobodu da sam odluči da li će ostati u vladi, nego bi premijerka trebalo da ga smeni, stoji u saopštenju u kom se dodaje: “Ta smena bi bila i jasan signal, kako eventualnim drugim ruskim lobistima u vladi, tako i evropskim zvaničnicima, o tome da je naša zemlja odlučna da bude deo evropske porodice”.

Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da smeni ministra zaduženog za inovacije Nenada Popovića zbog protivljenja zvaničnoj državnoj politici o ulasku u Evropsku uniju.

“Pored toga što je saopštenje otvoreno protivljenje zvaničnoj spoljnoj politici Vlade Srbije, takav nastup jednog aktuelnog ministra predstavlja veliku sramotu za celokupnu Vladu, zato što praktično potire celokupan njen rad”, ocenjuju iz LDP-a.

“Srpski politički brod trebа okretаti polаko i mudro, bez potresа, u drugom prаvcu”, naveo je u subotu ministar Popović, objašnjavajući da su “evropske integracije za Srbiju završene”. On je dodao da Srbija mora da se još više ekonomski i vojno konsoliduje i da jаčа, oslаnjаjući se nа svoje prijаtelje i sаveznike, Rusiju i Kinu.

3 KOMENTARA

  1. 90 posto srbije je vise uz Rusiju nego uz evropu….a mi i ovako imamo sporazume sa evropom da izvozimo i uvozimo i da idemo u evropu bez viza….a da budemo tamo poslednja rupa na svirali zašto bi……a i ko tebe sta pita čanak idi u penziju

  2. ČOVEK JE U PRAVU. A SVI OSTALI SE KAO SNEBIVAJU I KRSTE.
    U EVROPU NIKADA , N I K A D A NEĆEMO UĆI. NEĆE NAS HTETI. TAČKA

Comments are closed.