Slovenija bolja i od Španije, a Dončić nije bio najefikasniji: Jokićev saigrač jedan od junaka utakmice…

0

Košarkaši Slovenije savladali su Španiju 95:87 i tako su obezbedili prvo mesto u grupi C pred četvrtfinalne borbe na olimpijskom turniru u Tokiju.

Luka Dončić nije bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, ali mu je jedna asistencija nedostajala za treći tripl-dabl u istoriji Olimpijskih igara (12 poena i 14 skokova).

Vlatko Čančar, Jokićev saigrač u Denver Nagetsima, ubacio je 22 poena, a Majk Tobi je odigrao još jedan sjajan meč, te je bio među najzaslužnijima za pobedu (16 poena i 14 skokova).

Sa druge strane 18 poena Rikija Rubija (devet asistencija), 14 je dodao Abalde, dok su po 12 ubacili Ljulj i Rudi Fernandez.

Slovenija je trijumfom izbegla Francusku, Australiju i SAD u četvrtfinalu, a žreb će odlučiti da li će se za polufinale boriti sa Italijom, Argentinom ili Nemačkom.

Četvrtfinalni parovi znaće se posle žreba. U prvom šeširu prvaci grupa (Francuska, Australija, Slovenija) i najbolji drugoplasirani (SAD), u drugom ostali (Španija, Italija ,Argentina, Nemačka).

Timovi iz iste grupe ne mogu da se sastanu u četvrtfinalu, a drugoplasirani iz prvog šešira ne može da se sastane sa trećeplasiranim iz drugog šešira.