Autobus iz Prištine sleteo kod Slavonskog Broda: Najmanje desetoro poginulih, mnogo povređenih…

0

(Beta) – U saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Slavonskog Broda desetoro ljudi je poginulo, a više desetina je povređeno kada je autobus kosovskih oznaka sleteo s kolovoza, saopštila je brodsko-posavska policija.

“Tokom uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka i da je, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo deset osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje lekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu”, rekao je portparol brodsko-posavske policije Damir Brezić, prenela je Hrvatska radio-televizija.

On je dodao da je situacija i dalje veoma teška i da ima više životno ugroženih putnika. Prema izvšetajima s terena, hitna pomoć i dalje prevozi povređene u bolnice.

Načelnik saobraćajne polciije Slavonski Brod Franjo Galić rekao je novinarima da je na mestu događaja utvrđeno da se radi o autobusu kosovskih registracija koji je putovao na redovnoj liniji Frankfurt-Priština.

Prve informacije policije govorile su da je reč o autobusu makedonskih registracija i da su poginule tri osobe, a nešto kasnije taj broj porastao je na osam. Dojavu o nesreći policija je dobila u 6.20.

Direktor bolnice u Slavonskom Brodu Josip Samardžić izjavio je danas da je u bolnicu primljeno 45 osoba posle teške saobraćajne nesreće na autoputu, a medju njima je osmoro teško povređenih.

Kako prenose lokalni mediji, oko 11.30 u bolnici se očekuje konferencija za novinare.

Nesreća se dogodila u 6.20 na autoputu kod Slavonskom Broda kada je s puta sleteo autobus kosovskih registracija.

Policija je saopštila da je, prema poslednjim informacijama, poginulo deset osoba.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izrazio je putem Tvitera saučešće porodicama žrtava i kosovskim vlastima.

“S velikom tugom primili smo vest o sletanju autobusa s ceste kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo desetoro ljudi. U mislima smo s porodicama žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboko saučešće i saosećanje”, napisao je Plenković.

On je izrazio nadu da će se svi povredjeni u nesreći oporaviti i najavio da su u Slavonski Brod otputovali ministar zdravlja Vili Beroš i direktor civilne zaštite Damir Trut.