Slavni teniser Novak Đoković posetio Dom učenika patrijarh Pavle

  0

  Najbolji teniser na planeti bio je pun utisaka tokom obilaska Doma učenika srednih škola patrijarh Pavle i prijatno se iznenadio sadržajima koji su na raspolaganju učenicima koji stanuju u domu. Oduševio se kada je video mural sa svojim likom koji je napravljen njemu u čast, na kom su popisane sve godine kada je osvojio grend slemove. Novak je obećao da će najverovatnije doći da odigra jedan meč sa učenicma.

  Novak Đoković je obišao stalnu izložbu fotografija u holu doma i mural patrijarha Pavla, novootvoreni teniski teren i sportsku salu unutar doma.

  – Prvi put sam ovde i nisam znao da ovako nešto nalazi u ovom delu Beograda, iako sam dosta vremena ovde provodio pre nekih 15, 20 godina, kada sam dolazio na treninge u Pionir. Zahvalio bih se autorima murala. Sada mi je domaćin rekao da su oni oslikali i murale na zgradi na Banjici, na zgradi od mog pokojnog dede. Imaju fenomenalnu maštu i talenat – rekao je Novak.

  On je potpisao mural sa svojim likom i istakao da mu je veoma drago što vidi mnoštvo sportskog sadržaja u okviru doma.

  – Ovo je jedinstvena prilika da se otvori teniski teren za koji čujem da je nov – kaže Đoković.

  Direktor Doma učenika srednjih škola patriajarh Pavle, Saša Rokvić mu je pokonio bistu patrijarha Pavla, da ima uspomenu na ovu posetu.

  – Kada smo saopštili učenicima da će naš dom posetiti naš najbolji teniser, niko nije mogao da poveruje. Vrištali su od sreće i radosti. Poseta Novaka Đokovića je izuzetna čast za našu ustanovu. Nadamo se da će doći da odigra jedan meč na našem novom terenu. U njegovu čast doneli smo odluku da pokrenemo besplatnu školu tenisa za naše učenike, koji žele da treniraju ovaj sport – zaključio je direktor Rokvić.