Gledam vest sa jednog portala „Preminula Slađana Milošević, avangardna umetnica i pevačica“. Slađana je iz kraja, zemljakinja svih nas Dedinje, Senjak, Banjica… I Četvrta gimnazija u Drajzerovoj, profesor M., jednom na času kaže: „Jeste videli kako me je ta…, kako me je ONA… opisala.“ Opisala ga je bivša učenica Slađana Milošević kao nekog mizoginog, sad sam i zaboravio kakvog sve lika, ali u toj reakciji na profesorovu žalopojku bilo je više onih na njegovoj strani nego na strani „ludače.“ Jer ono, šta ima ona da kaže, pogledaj je.

Slađana je tih godina bila revolucija. Prvi singl „Au“, pa „Seksi dama“… Neka disko oblanda, ali udarac na čula i norme. Nije ono starleta, „ćurka“, udara na stereotipe. I ženski borac za žene, otuda uvređeni profesor koga je javno „izgrdila“ u intervjuu, a ovaj u mizoginom tužakanju pred celim razredom sakupio mizoginu podršku učenika. Sledeća njena pojava je zakopčanost do grla, pank imidž, koža i lanci, i dva crvena pramena, revolucija. Okej, muzika i ovako i onako, ali „Amsterdam“. Užlebljeno sa vremenom i trendom. Na bas gitari njen tadašnji dečko Cajger. Nekako u isto vreme, njen rođeni brat Goran Milošević, pevač Generacije 5, skoro pa prestiže nju u popularnosti, jedan je od glavnih muških seks-simbola Jugoslavije.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 28. MARTA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Nedeljnik 637

Nedeljnik 637

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.