“Sklonio je decu kod babe i dede na selo. Muškarac koji ima koronu bio je savestan”

2
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Muškarac iz Subotice (43) prva je obolela osoba u Srbiji od koronavirusa, potvrdio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Kako je objavljeno on je nedavno došao iz Mađarske.

Javio se sam zdravstvenoj službi jer je imao temperaturu 37, 4. On je trenutno smešten u izolaciju u bolnici u Subotici.

Kako je rekao ministar, radi se o čoveku koji je u više navrata boravio u Budimpešti. Tamo mu živi sestra, koja je imala tegobe slične koronavirusu i imala je i virusnu upalu pluća. Onda je i on osetio tegobe.

“Jutros se dobro oseća. Njegova porodica dobro se oseća”, rekao je ministar Lončar.

Lončar je rekao da je muškarac bio savestan, da je čim je posumnjao da je zaražen decu poslao na selo kod babe i dede, a on ostao kod kuće u izolaciji. Ostao je sam sa sprugom koja mu je samo donosila hranu.

“Odmah se posumnjalo na koronavirus, a rezultati testa stigli su jutros. Oboleli je već u izolaciji”, dodao je Lončar.

“Testirane su sve osobe koje su sa njim bile u kontaktu”, rekao je Lončar i naglasio da je korona virus globalni problem i da nema mesta za paniku.

“On nema tegobe tako da nije komplikovana terapija kod njega. Što se tiče novih terapija, u razgovorima smo da nađemo sve ono što je dalo rezultate kod onih koji su imali virus”, rekao je ministar.

2 KOMENTARA

  1. Poslao je decu kod babe i dede na selo kada je vec bio zarazen… Sto znaci da su ugrozeni i zena i deca i baba i deda i svi u kontaktu sa njima ili su na putu do sela.. Deca ce pokazati ili nece simptome za dve nedelje, za to vreme babi i dedi sta bog da… a onda ide sledeci talas. i dok tamo bude prvi talas zaraze i svi budemo gledali u onom pravcu , u medjuvremenu ce se pojaviti jos neko negde, ko mozda nece imati toliko soli u glavi ni da se sam prijavi. Imam neki osecaj da su zapravo za ovo najbolje pripremljeni oni idioti medj amerima koji su se lozili na dolazecu zombi apokalipsu.

  2. ЕТО, РАЗБОЛЕО СЕ. УМЕСТО ДА ЈЕ ЛЕПО ПОСЛУШАО ВУЋИЋА И ПИО РАКИЈУ.

Comments are closed.