“Skinuta oznaka tajnosti sa svih tendera, otkrili smo milionsku prevaru u MUP-u…”

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

“Otkrivena je prevara od više od milion evra u Miniistarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP) od donacije Evropske unije (EU)”, saopštio je danas na pres konferenciji potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, a prenose Vijesti.

Kako je juče saopšteno iz Vlade Crne Gore, tema pres konferencije je zloupotreba donacije Evropske unije (EU) za obezbeđivanje nabavke opreme za nadzor morske granice prema Hrvatskoj i Albaniji.

“Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala ostaje prioritet. Došli smo do prvog većeg slučaja koji neće biti jedini. Otkrivena je prevara od preko milion evra od donacije EU. Kupljena oprema ne radi više od godinu dana. Nemamo evidentne dokaze, ali je velika mogućnost da se dešavao šverc u tom periodu, možete zamisliti kojih razmera”, rekao je Abazović.

On je istakao da će neko morati da snosi odgovornost.

“Ko je involviran možemo da pretpostavimo, ali nadležni organi će to utvrditi. Ministar Sekulović je skunuo oznaku tajnosti sa svih tendera, ima mnogo nepravilnosti. Obavešteni su naši međunarodni partneri i u ovom trenutku nema opasnosti od ugrožavanja bezbednosti građana”, izjavio je Abazović.

Abazović je naglasio da znaju ko je odgovaran, ali da neće da preuzimaju ulogu tužilaštva.

“Što se tiče bivšeg ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, on ima funkcionalnu odgovornost sigurno, za ostalo ne znam, jer kamere nisu radile više od godinu dana. Delegacija EU je upoznata sa ovim. Došli smo u situaciju da se pravdamo zašto je neko peoneverio novac poreskih obveznika građana EU”, izjavio je Abazović.