Skender Hiseni otišao u Vašington da “iskoordinira” pregovore sa Beogradom: “SAD su potpuno uključene i to će postati sve očitije”

0
Foto: Profimedia

Кoordinator kosovske vlade u dijalogu sa Beogradom Skender Hiseni najavio je da sutra putuje u Vašington, gde će se sastati sa visokim zvaničnicima američkog Stejt departmenta i bele kuće kako bi “koordinirao” proces dijaloga.

“SAD su u potpunosti uključene u ovaj proces i biće aktivno uključene, a to će postati sve očitije”, rekao je Hiseni u intervjuu za Radio Slobodna Evropa, prenosi RTS.

Pojasnio je da će tokom naredna dva-tri dana imati sastanke na visokom nivou.

“Uvek sa jednom svrhom i nakon dogovora sa američkim Državnim sekretarijatom, da koordiniram, da se dogovorim, da delim procene procesa i koordinišemo dalje interakcije i akcije oko dijaloga. Naglašavam, to radim u cilju smirivanja i otklanjanja svake zabrinutosti koja bi mogla biti prisutna svuda, da u ovom dijalogu nedostaje američka komponenta – ne nedostaje. Moćna je, aktivna i nezamennjiva”, naveo je Hiseni.

Upitan da li tu ulogu vidi konkretnije i u kom smislu?, odgovorio je potvrdno i da će o tome govoriti u dogledno vreme.

Prištinski mediji navode da se očekuje da će sledećeg meseca i premijer Avdulah Hoti otputovati u SAD, gde će se sastati sa Metjuom Palmerom i Majkom Pompeom.