“Situacija je ozbiljna, razmatramo nove mere…”: Plenković o nestabilnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj

0
Foto: Profimedia

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je, posle sastanka u vladi sa članovima Nacionalnog štaba civilne zaštite, da se razmatraju nove mere i da će se razgovarati s ministrom obrazovanja i ministrom rada.

“Osnovna ograničenja koja postoje će se od sutra u ponoć nastavljati da primenjuju do daljeg. Situacija je ozbiljna”, rekao je.

“Štab je najavio da će sutra produžiti sve postojeće mere, a razmatraće se nove”, rekao je Plenković. 

“Razmotriće se i preporuke za rad od kuće”, dodao je premijer i rekao i najavio da Štab kreće s redovnim konferencijama za novinare, koje će biti ponedeljkom, sredom i petkom, javio je Index.hr, a prenosi N1.

“Od sutra u 11 sati Štab civilne zaštite vratiće se pres konferencijama u terminima ponedeljak, sreda, petak”, dodao je. 

Dodao je da događaji u KB Dubrava nisu dobri, govoreći o nestanku struje i vandalizmu, i dodao da veruje da će se situacija promeniti s novom Upravom bolnice. 

Na najnovije komentare predsednika Hrvatske Zorana Milanović rekao je da su “patetični i jadni”.

“Možda će neko sutra na naslovnicama napisati ‘Dosta'”, dodao je i rekao da su jazavci koji su pobegli iz vlade 2015. sada na Pantovčaku. 

“Za svaku uvredu dobiće odgovor, za svaku laž dobiće odgovor. Koliko god to bilo neprimereno, tako je”, rekao je i dodao da su poslata tri termina za sastanak Saveta za bezbednost i upitao je li to stvarno toliko velika drama dok se raspravlja o koronavirusu.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500