Siniša Mihajlović o lečenju: “Četiri teška meseca su iza mene. Izvinite, emocije su me obuzele. Izvinite što plačem…”

0
Foto: Prinstcreen Facebook Live

“Četiri teška meseca su iza mene. Bio sam na Institutu gde sam imao hemioterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to. Svi su bili maksimalno posvećeni meni, da nije bilo svih tih ljudi, ne bih bio sada ispred vas”, rekao je Siniša Mihajlović na konferenciji za novinare o njegovom zdravstvenom stanju.

U crvenoj rolci i crnom sakou i sa kapom crvene boje, Mihajlović je pred novinarima govorio o trenucima lečenja.

Istakao je da mu je u takvim momentima bila potrebna podrška ili , kako je rekao, velika mentalna snaga.

“Dobijao sam je i od stručnjaka na Institutu. Hvala mojoj supruzi Arijani koja ja zajedno sa mnom prilazila kroz taj strašan period”, rekao je Siniša Mihajlović i poimenice zahvalio doktorima, preneo je Blic.

“Pronašao sam neke anđele čuvare, koji su mi psihološki pomogli. Oni su najznačajniji, bez njih ne bih uspeo. Biću večno zahvalan. Žao mi je samo što ne mogu sve da ih imenujem”, rekao je Mihajlović.

A onda je zaplakao.

“Izvinite, emocije su me obuzele. Izvnite što plačem”, rekao je Mihajlović.

On je, nakon toga, ispratio fudbalere na trening, koji su mu na konfrenciji pružali podršku.

“Nedostajao si nam mnogo, veoma smo srećni što si opet ceo dan sa nama. Znamo da nisi srećan zbog naših poslednjih partija, ali pokušaćemo to da popravimo”, rekao je Blerim Džemaili.

Mihajlović je odgovorio: “Hvala vam svima. A vi momci, trebalo bi da budete na terenu i da trenirate, ali sve činite da izbegnete trening”, našalio se Mihajlović.

On se potom zahvalio doktorima, ali i svima onima koji su mu pružali podršku tokom lečenja.

“Hvala doktorima, niko od njih ne zna bolje kako je suočiti se sa ovakvom borbom protiv teške bolesti. Hvala im iz dubine srca. Bez njih nikad ne bih prevazišao ovaj put, zato se oporavljam. Hvala svima, naročito jer ste poštovali moju situaciju. Još jedan test solidarnosti u poslednja četiri momenta. Poslednji put pričao sam 13. juna kada sam saopštio da sam bolestan. Sada hoću da objasnim kakva je trenutna situacija…”, rekao je Mihajlović.

Doktor Mikele Kalvo, direktor hematološkog odeljenja, izneo je detalje lečenja i zdravstvenog stanja Siniše Mihajlovića.

“Prvi put mi je da govorim za medije, a to radim na Sinišin zahtev. Treba biti veoma oprezan na ovom putu prema bolesti i u terapiji. Složena je dijagnoza, i njom smo se bavili najbolje što umemo, danas sam ovde u ime svih lekara. Bolest smo otkrili posle drugih testova koje je radio Siniša, određena vrsta belih krvnih zrnaca prolazi kroz proces usporavanja sazrevanja i razmnožavanja bez kontrole, što je dovodilo do toga da kosti gube sposobnosti”, rekao je doktor Kalvo.

Nedavno je, kako je rekao, urađena i transplantacija koštane srži, a sada prate oporavak.

“Prvi rezultati u prvom ciklusu su veoma pozitivni, ćelije koje su nosile tumor su nestale, sada se nastavlja normalna funkcija, i to je postignuto već od prvog ciklusa. U drugom smo nastavili sa istim lekovima i metodama, ali je drugi ciklus kraže trajao. Tražio se kompatibilan davalac koštane srži, a danas je tačno mesec dana od transplantacije. Siniša je danas baš želeo da razgovorom sa vama zatvori krug. Sa našeg stanovišta, krug nije zatvoren, moramo da nastavimo da pratimo oporavak”, rekao je doktor Kalvo.