“Silovali su me on i njegov prijatelj kad sam imala 14 godina”: Bivša manekenka optužila Timotija Hatona

0
Foto Profimedia

Bivša manekenka, Loren Sera Džonston (50) optužila je oskarovca Timotija Hatona (59) da ju je silovao kada je imala 14 godina.

U intervjuu za BazFid Njuz ispričala je da je upoznala Hatona 1983. dok je u Vankuveru snimao film Ajsman da je nju i njene dve prijateljice pozvao u svoju hotelsku sobu, prenosi N1 pisanje svetskih medija.

Tamo su je, kako tvrdi, Haton, kojem su tada bile 22 godine, i jedan njegov prijatelj, silovali. Ona je deraljno opisala događaj preneo je Bazfid.

Sera nije preduzela nikakve legalne mere sve do 2017. kad je počeo pokret #MeToo pokret jer je, kako kaže, mislila da joj niko ne bi verovao.

U međuvremenu je unajmila advokata i od Hatona traži milion i po dolara odštete, ali on je pristao da isplati samo 135.000 dolara. Godine 2018. prijavila ga je policiji, a istraga je još u toku.

Advokat Hatona tvrdi da ona laže i da joj je cilj od glumca izvuče što više novca.

“Haton više neće potrošiti ni minut na pravdanje pred ovim lažnim optužbama koje ona navodi samo kako bi iznudila novac”, rekao je advokat.

U odvojenom intervjuu jedna od prijateljica, koja je ostala anonimna, rekla je da je sve bilo tako kako Sera tvrdi. Na sudu će svedočiti pod punim imenom i prezimenom.

Treća devojka koja je bila prisutna, odbila je da svedoči.