Severna Makedonija razmatra ograničenja na granici sa Srbijom: “Apsolutno je moguće…”

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče najavio je danas mogućnost da “ovih dana” Vladi bude preporučeno ponovno uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom.

Na onlajn-konfenreciji za novinare on je rekao da je Komisija za zarazne bolesti (pri Ministarstvu zdravlja) tokom vikenda “intenzivno razmatrala” mogućnost uvođenje nekih mera na granicama sa Srbijom i Kosovom gde se povećava broj novoobolelih od COVID-19.

“Želim da kažem da je apsolutno moguće da ovih dana preporučimo neke mere, ukoliko utvrdimo da rizik od ulaska građana okolnih zemalja može da ugrozi naš sistem”, rekao je Filipče.

Po njegovim rečima, intenzivno se razmatraju informacije, razgovara se i s epidemiolozima iz centara za javno zdravlje u više gradova južne Srbije, a čekaju se neke dodatne informacije.

“Danas produžavamo diskusiju, verovatno i sutra. Tokom vikenda nije bilo indicije za neku veliku opasnost. Ali, ponoviću, čekamo informacije iz više gradova i sa Kosova i iz Srbije”, rekao je Filipče.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-442-od-2-jula/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/