Udvaraju joj se političke partije, zovu je obespravljene i zlostavljane žene, sindikati, samohrane majke. Jer samo se Severina diže posle razvoda, posle uvreda, posle osporavanja, pa i posle onog filma. Ultimativna pop zvezda ovih prostora – kako god da ih shvatate – sada se pojavila i u spotu protiv govora mržnje.

Između ostalog u intervjuu za novi Nedeljnik govorila je i o tome zašto je pre pre nekoliko godina podržala Ivu Josipovića, kao i da li je danas zanima politički angažman i da podrži neku opciju.

„Josipović je bio glazbenik, vrlo mirnog karaktera, i dobio je izbore protiv Milana Bandića koji se, zamislite, tada također kandidirao za predsjednika i ušao u drugi krug. Izbor je bio očit. Tada je vaš predsjednik bio Tadić. Pokušavali su nas „normalizirati“. Ne miriti. Ne tjera nitko nikoga na to. Nego da budemo normalni susjedi. Koliko vidim – nisu uspjeli (smeh), te mi siroti desetak godina kasnije moramo snimati ovakve reklame (veliki smeh). Svi su ljudi politični, i oni koji kažu da nisu i da ih to ne zanima. Pa kako te ne zanima prebija li u stanu do tvoga netko neko dijete ili siluje neku ženu? Vrijeđa nekog geja ili lezbu i funkcionira li pravna država da se zločini iz mržnje javno osude i primjereno kazne? A ono hard politika, stranke i to, zvali su me na prošlim izborima izokola bih li ja na listu. Obrazloženje je upravo bilo – pa ti si kao narodni tribun“, rekla je Severina.

Pričala je i o kampanji “Hejt Sloveni”, o Splitu, odrastanju. Na pitanje otkud u ovakvim “diverzantskim akcijama”, rerkla je:

“Mislim da mi je to genetski, na oca Severa. Bio je jako osebujan, nije volio nogomet, kužio je politiku, a vodio neku svoju. Volio je „Loto“ i Suzanu Mančić. Reklo bi se da je lijepo živio. Bio je nevjerojatno pošten, ali ka pravi Splićanin volija se malo zezat sa svima, pa i s politikom. Više onako donkihotovski i u šali, bože sačuvaj neke partije. Mi u kući nismo imali pojma o tome tko je tko. Nisam znala za vjerske pripadnosti, o tome se u kući nije pričalo, niti se sjećam da je itko potezao takvu temu. Ipak, moj otac se zezao, bio je duhovit. Sjećam se da je pisao pismo Edvardu Kardelju, ali nije mu ga poslao. Više je vježbao pismenost i divio se napisanom. Čitao bi to po kući, to je više izgledalo na scene iz Balkanskog špijuna…“

Retko daje intervjue, posebno ne na teme koje izlaze van okvira muzike. Ali, „Vaša pitanja su me privukla i sretna sam što me pitate o stvarima koje su važne“…

„Stvari koje su važne“ su seksualno nasilje i zlostavljanje, borba i ispovesti Merime Isaković, Danijele Štajnfeld, Milene Radulović i drugih hrabrih žena, govor mržnje o kojem govori i ovih dana popularni spot „Hejt Sloveni“, nacionalizam, ali i Severinina dugotrajna borba za starateljstvo.

O svemu tome jedna od najvećih pop zvezda ovih prostora otvoreno je govorila za novi broj Nedeljnika.

Ceo intervju objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 15. aprila

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju Mond diplomatik na srpskom jeziku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.