Ako vas je rastužio tekst Ane Mitić o odjecima afera Lečić i Aleksić u prošlom broju Nedeljnika, sa tezom „Da li su nasilnici pobedili“ – i nabrajanjem pogrda kojima su bile izložene hrabre žene – možda će nešto da se promeni, makar u glavama onih koji su odlučili da ne stanu na stranu žrtve, nakon potresne ispovesti legendarne Merime Isaković u broju koji je pred vama. Na redakcijskim kolegijumima često se čuje „Ovakvu priču nismo imali“, ali retko kada je rabimo u javnosti. Sada hoćemo: ovakvu priču nismo imali, i ovakva priča predivne Merime Isaković bila je neophodna srpskom društvu. I onima koji su tako olako prešli preko patnje Danijele Štajnfeld i Milene Radulović i onima – nadamo se brojnijima, makar među čitaocima Nedeljnika – koji su se pitali šta se dešava sa društvom koje šikanira žrtve.

Pogledajte šta vas sve čeka u novom broju Nedeljnika.

Svi čitaoci na poklon dobijaju primerak Njujork tajmsa na srpskom jeziku

Digitalno izdanje i pretplata dostupni su na nstore.rs

SLUČAJ – „Osećam moralnu obavezu da sa javnošću podelim sopstveno iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška Danijeli i ostalim, kao i onima, još uvek bezglasno skrivenim žrtvama seksualnog zlostavljanja“, započela je svoju potresnu ispovest za novi Nedeljnik čuvena glumica Merima Isaković, koja danas živi i radi kao klinički psiholog u Australiji.

ŽIVOT – Merima Isaković ispričala je za Nedeljnik, u pero Aleksandra Đuričića, i brojne crtice iz svog života, od ranog detinjstva, preko upisa na studije glume, do prijateljstva sa nekim od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, poput Dragana Nikolića, Radeta Šerbedžije, Živka Nikolića i Žarka Lauševića.

„VAKCIMETAR“ – „Mi stalno pričamo kako se deset miliona Srba, ili sedam, ili koliko već, razumeju u fudbal i politiku. Problem je što se razumeju u sve. Na primer, u vakcine danas“, piše glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku novog Nedeljnika.

DRAKULA – „Ljudi koji tvrde da su iskreni vernici, oglušuju se o apele crkve da se daju krv i organi. Narod koji sebe smatra lepim ravnodušan je prema održavanju dobre telesne forme, od zuba do kilaže. Zemlju koju navodno volimo, zagađujemo i pustošimo više nego što to rade drugi u svojim zemljama“, piše istoričar Predrag J. Marković u novom Nedeljniku.

KLAJN – Decenijama je uspevao da breme vrhovnog autoriteta nosi na pravi način, dajući nepretenciozne savete i mišljenja, razrešavajući dileme, noseći sve vreme plašt dobrog duha srpskog jezika. Imao je popularnost kakva obično pripada glumcima ili pevačima. Zapravo, retko kad smo u istoriji imali takvu naučnu veličinu koja je za života toliko popularna među narodom, reći će jedan sagovornik Nedeljnika o Ivanu Klajnu.

DISTANCA – „Idu teške godišnjice za čuvare zapadnih vrednosti u Srbiji“, piše Ljiljana Smajlović u kolumni u novom Nedeljniku.

Tagovi

Komentar(1)

  1. Ljiljana
    10. април 2021. 19:16

    Noćas sam pročitala intervju Merime Isaković i do jutra nisam zaspala. UBILA JE BATA LEKU stručno, razložno, ali i dušom. Ubila mu je sadašnjost, budućnost i , najvažnije od svega, prošlost. Ubila ga je pravim oružjem i na pravi način. Jer nije lako ubiti inteligentnog psihopatu koji ceo život uspešno glumi simpatično buntovničku razbarušenu normalnost. Ovo je moj utisak dana, meseca , godine i vecnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.