Šest je meseci od kada je u Beograd prošle jeseni stigao vaš već omiljeni restoran iz proslavljenog lanca autentične grčke kuhinje “Meze By Elliniko” iz Soluna – čime je topli doživljaj tradicionalnog duha “filoksenije” i uz biranu ponudu gastronomskog majstorstva eminentnih lidera grčkog ugostiteljstva svima postao dostupan “u par koraka”!

Uz “Meze” se uživalo i veselilo u proteklom periodu kao da su već brojne godine iza ovog pivotalnog mesta okupljanja grčke kulinarske kulture i gostoprimstva u Beogradu. Sa inspiracijom iskonskih mirisa, ukusa, aroma i zvukova “Elade” maštalo se o plavetnilu neba i talasa koje nas asocira na najlepši period godine. Sreću povodom ovog zajedničkog mini-jubileja zadovoljstava, druženja i užitaka svim čulima – od sada i u letnjoj bašti restorana – “Meze” je podelio sa svojim vernim posetiocima, prijateljima kuće i eminentnim partnerima iz Grčke.

“Eksperti kažu da se cipuro i uzo probaju ’na čisto’, bez leda ili dodataka, ali je za mene najbolji način – kada se u njima uživa u pravom društvu i veselju!”, ističe Nikos Kacaros ispred četvrte generacije vlasnika svetski čuvene i od osnivanja nagrađivane porodične “Distilerije Kacaros” iz mesta Tirnavos – u kojoj je davne 1856. godine nastao originalni recept za uzo iz ruku njegovog pradede. “Svi naši vrhunski proizvodi – a tu ističem uzo, cipuro ’Ejnžel tirs’ i ’Paliomeno’, mastihu i vina ’Aria’ – prava su remek-dela višedecenijskog distilerskog umeća, dostupna u 33 zemlje sveta na 5 kontinenata”, kaže Kacaros. “Činjenica da samo u Evropi postoji 12.000 grčkih restorana – a da beležimo nikada veće porudžbine iz celog sveta izuzetno nam puno znači u kreiranju jedinstvenog doživljaja grčke gastronomije – i u nama omiljenoj Srbiji!”

Nikolaos Katsaros – Fotografija: Nataša Stanković

Vinarija porodice Gerovasiliu je sinonim za najfinija grčka vina već decenijama, a na ličnu želju samog vlasnika vinarije Vangelisa Gerovasiliua – od marta su ekskluzivno u “Mezeu” dostupne čuvene etikete Malagusia, Šardone, Ksinomavro i Avaton.

“Zahvalni smo dragim gostima, partnerima i celom našem predanom osoblju na divnom dočeku koji smo doživeli u ovih šest meseci našeg postojanja. Omogućili smo da pravi ambijent, iskustvo i ukusi autentičnih recepata grčke kuhinje budu izraženi kroz dostupnost korišćenja autentičnih proizvoda iz naše zemlje i ovde u Srbiji. Najbolja grčka feta, maslinovo ulje, uzo, cipuro i vina koje koristimo i serviramo izraz su naše ’filoksenije’ – kojom smo još više približili sve one koji uživaju u pravom grčkom iskustvu. ’Meze’ nije samo restoran, već i svojevrstan izraz kulture koja predstavlja Grčku širom sveta – i retko gde se osećamo ovako prijatno kao kod vas!”, istakao je Jorgos Subasis, izvršni direktor matičnog lanca restorana iz Grčke “To Elliniko”.

Kao i u postojbini jedne od najzdravijih trpeza sveta – sve ima poseban doživljaj i ukus kada se po lepom vremenu radi – napolju, u opuštenom i spontanom duhu. Zbog toga velika letnja bašta “Mezea” već nedeljama unazad prima goste u proširenom ukupnom kapacitetu restorana od preko 150 mesta. Niste još bili? Nema razloga da čekate – niti da nosite kišobran…

“Meze By Elliniko” vas očekuje na adresi Bulevar maršala Tolbuhina 34a (Novi Beograd) – u bašti ili restoranu – od podneva do 23 časa svakog dana osim ponedeljka.

Zapratite nas na Instagramu https://instagram.com/mezebyelliniko.beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.