Dolazak u Real Madrid sa sobom nosi veliku odgovornost i pritisak javnosti. Zvuči kao floskula koja ne ništa ne znači, ali mladom srpskom fudbaleru Luki Joviću posle debija za „kraljevski klub“ svakako je to mnogo više od floskule.

Luka je debitovao protiv Bajerna u Hjustonu, u takmničenju koje se zove Međunarodni kup šampiona, a madridski klub je doživeo poraz 1:3. Jović je u igru ušao početkom drugog poluvremena, kada je iz igre izašao njegov glavni konkurent za mesto u timu Karim Benzema.

Naravno, španski mediji su iščekivali ovaj susret da vide šta će pokazati pojačanja. Izveštač sportskog lista Marka nije bio odušvljen Lukinom igrom. U analizi igre svih igrača koji su nastupili, Marka za Luku piše:

„Senka. Pokazao je da pripada grupi svih novajlija koji su, osim Azara, pojačanja za C tim. Bio je izolovan, bez energije, jedva da je dodirnuo loptu. Manje više isto kao na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji.“

Osim što se vidi da španski mediji prate svaki njegov korak od dolaska u Real, zanimljivo je da je Marka u naslov ove analize izdvojila borbu Jovića i Benzeme za mesto Realove devetke – Loš start Jovićeve i Benzemine borbe za devetu, sa nadnaslovom da je francuski napadač propustio dve šanse, a da se srpski nije ni video.

Kako prenose mediji, i list AS nije bio blagonaklon Luki Joviću. Naime, u izveštaju ovog lista se navodi kako se Jović na početku susreta pozdravio sa trenerom Bajerna Nikom Kovačem, i da je to otpilike bilo sve što je uradio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.