Selektor vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak dao je opširni intervju „Večernjem listu“ nakon turnira Svetske lige u Beogradu, na kojem je njegov sastav izgubio finalni meč od Srbije.

Neizbežna tema bili su srpsko-hrvatski odnosi, a na konstataciju da je smanjenju tenzija, posebno u vaterpolu, doprinelo i prijateljstvo njega i Savića, Tucak odgovara…

„Deki i ja najveći smo sportski rivali, na bazenu bismo jedan drugoga uništili, ali izvan bazena smo prijatelji i to ništa neće i ne može promeniti. Sličan je odnos i među igračima. Ako je to naše prijateljstvo pomoglo boljim odnosima, onda i Dejan i ja možemo biti zadovoljni“, kazao je Tucak.

„Vreme rata je prošlo, rane i tuga zbog gubitka voljenih ostaju, ali moramo nastaviti dalje živeti“, dodao je Tucak.

Kada je u pitanju sama organizacija turnira, selektor Hrvatske je imao primedbe, ali je svestan da su vremenske (ne)prilike bile takve da ništa nije moglo da se promeni u „stegnutom“ rasporedu od šest mečeva u šest dana.

„Nama nije nedostajalo ništa, obezbeđenje je s nama bilo 24 sata i sve je prošlo u redu. I atmosfera na tribinama bila je prijateljska, prava sportska…“, rekao je Ivica Tucak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.