Selektor Stojković: “Teška grupa, ali mi se ne bojimo, želimo izazov i mislim da ćemo uspeti”

0
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

(Beta) – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je večeras da je selekcija dobila tešku grupu na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali i da se ne plaše rivala.

“Teška grupa, imamo rivale koje moramo da respektujemo, ali pre svega moramo da respektujemo sami sebe. Pred nama je prvo mini turnir sa tri utakmice koje moramo da odigramo na najvećem nivou. U svakom slučaju teška grupa, ali mi se ne bojimo, želimo izazov i mislim da ćemo uspeti”, rekao je Stojković, preneo je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Selekcija Srbije igraće u Grupi G na Svetskom prvenstvu protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna. Sa Brazilom i Švajcarskom, reprezentacija je već igrala na SP u Rusiji 2018. godine.

Srbija prvi meč igra protiv Brazila 24. novembra, sledi duel sa Kamerunom (28. novembar), a poslednji rival je Švajcarska, 2. decembra.

Stojković je dodao da su svi protivnici “kvalitetni, jaki i da imaju potencijal”.

“Sve ekipe su kvalitetne, sve ekipe su jake, moćne, imaju svoj potencijal, ali ima i Srbija. Tako da, videćemo”, zaključio je Stojković.

Plasman u osminu finala osiguraće po dve najbolje selekcije iz svih osam grupa. Grupa u kojoj je Srbija se ukršta sa Grupom H, gde se nalaze Portugal, Urugvaj, Gana i Južna Koreja.

Svetsko prvenstvo je na programu od 21. novembra do 18. decembra u Kataru.