Dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Sveti Arhijerejski Sabor Srpske pravoslavne crkve izazvao je brojne polemike, od toga da li su vladike uopšte dopustile da se Vučić obrati na saborskoj sednici, preko toga kako je sastanak protekao, pošto su i predsednik i patrijarh posle sastanka dali diplomatske i kurtoazne izjave, kao i da li je svrha ovog sastanka bila da Vučić obezbedi sebi prekopotrebnu podršku Crkve.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, izjavio je da na Saboru predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nije nikog disciplinovao“, da je rezultat sastanka da je sada većini episkopa jasnija pozicija i politika Srbije po pitanju Kosova i da taj razgovor nije bio lak, ali je bio koristan.

Selaković je za RTS kazao da je na Saboru „nastupila organizovana jedna grupa – četiri do pet vladika, koji su imali drugačije stavove“, i dodao da im je „onda predsednik Srbije odgovarao argumentima“, ali da „nije bilo žučne rasprave“.

On je kazao da je „plasirana laž takođe da je većina vladika bila protiv dolaska predsednika Srbije na Sabor“.

Selaković je rekao da je na sastanku izneto „mnogo nepoznavanja“ Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN „od strane pojedinih vladika“ i dodao da je pominjana i ideja o razgraničenju za koju je naveo da je ranije bila odbačena.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.