“Šeki, evo ti 300 dolara, to je samo za tebe”, a kad se Šekularac pohvalio saigračima: “Pa nama je dao po 1.000…”

0
Profimedia

Jedan od najboljih fudbalera koji su za loptom potrčali na Starom kontinentu Dragoslav Šekularac, bio je legenda Crvene zvezde i jugoslovenskog fudbala, ali je umeo i da potroši pošteno zarađen novac, pre nego što i postane svestan da ga je zaradio.

O Šekiju je posebno brinuo – a o kome nije – legendarni Doktor O. ili po krštenici Aleksandar Obradović, glavni operativac crveno-belih dugo godina, poznat po tome da je od Madere napravio Zvezdinu Geruziju.

Doktor O. je znajući dobro Šekijevu prirodu često primenjivao različite trikove.

“Doktor je bio čudo. Znao me u dušu, bio mi kao otac. On me je i čašćavao i plaćao mi i kažnjavao me. I tešio i tetošio. Uveo me u prvi tim…”, govorio je Šekularac.

Urbana je legenda kako ga je Obradović prevario na jednoj turneji.

“…Odemo u Južnu Ameriku na neku turneju i on me pozove na stranu. Da mi 300 dolara i kaže: Šeki, uzmi ove pare. To je samo za tebe. Ostalim igračima ni reči. Ja rastem ko kvasac. Mislim kako ću da odem na rulet, ali ne mogu da izdržim, moram da se pohvalim. Skupim one moje iz ekipe, pa im kažem: Dunsteri, gledajte ko je pravi igrač, Doktor mi je dao 300 dolara. A oni će: Pa šta, svakome od nas dao je po 1.000. Skoro sam pao u nesvest. I odem kod Ace: Doktore, šta je ovo, meni 300, a ostalima po 1.000? A on će: Šeki, da sam ti dao i 3.000 ti bi odmah sve potrošio”.