Seka Sablić: “Mislim da više neću prihvatati nove uloge…”

1
Foto Igor Pavicevic

Glumica Seka Sablić izjavila je da misli da neće prihvatati nove uloge jer je, kako je rekla, ušla u ozbiljne godine pa su predstave i putovanja za nju postali stresni.

“Nije to samo neto, nego i bruto”, slikovito je objasnila glumica.

U predstavi “Lažljivica” Nikolaja Koljade, dve lažljivice Serafimu Margaritovnu i Margaritu Serafimovnu igraju Jelisaveta Seka Sablić i Gorica Popović. Ulogom u ovoj predstavi, Seka Sablić se vratila u Atelje 212, gde je provela radni vek.

“Za vreme Tita bila je presija i diktatura na kulturu, a to se sve zaboravilo. Međutim, doživela sam i najveću demokratiju, a posebno u Ateljeu sa Mirom Trailović na čelu. Pravili smo predstave na svetskom nivou i ništa nam nije falilo. Pamtim, što mi je i danas smešno, u Zvezdari smo igrali komad ‘Pazarni dan’ Ace Popovića, a intervenisali su da Voja Brajović skine prsten s malog prsta jer to asocira na Tita. To su bile gluposti kojih sam mislila da ćemo se osloboditi kad ode Maršal. Naravno, to se nije dogodilo i otišlo je drugim putem. Došla je tranzicija, pali smo i ništa se nismo podigli…”, rekla je Seka Sablić u intervjuu za Kurir.

1 KOMENTAR

  1. “Došla je demokratija, pali smo i ništa se nismo digli”! Za demokratiju je potrebna civilizovanost ljudi, visoka civilizovanost, a ne “improvizovana civilizovanost” – kao što je u Srbiji zamišljaju (i propovedaju) razni politički lopovi i “intelektualci” (lažni “profesori” iz SANU) i drugi lopovi i idioti !

Comments are closed.