Šef mu nije verovao da je bolestan: Državljanin Srbije koji je zaražen koronavirusom na kruzeru kod San Franciska se oseća dobro

0
Ilustracija Profimedia

Državljanin Srbije Ivan Sofronijević, koji je zaražen koronavirusom na kruzeru “Velika prinzeca” kod San Franciska rekao je za RTS da se oseća dobro, da kašlje, ali da nema temperaturu.

Ivan ima tegobe već desetak dana, a šest dana je u izolaciji. Za sada nije bilo komplikacija. Donose mu hranu, vodu i dva puta dnevno ga obilaze kako bi mu merili temperaturu.

Majka obolelog kaže da je on, čim je saznao da je bolestan, svom supervizoru rekao da mu nije dobro, ali ovaj je mislio da izmišlja.

“On je tri dana bio bolestan, rekao je svom supervizoru da mu nije dobro, ali ovaj mu nije dozvolio, mislio je da neće da radi. Kaže, prehladio sam se, uši su mi zapušene, imam temperaturu, malaksao sam, ali moram da radim. Onda je tek po podne otišao kod lekara, a oni su ga odmah izolovali”, rekla je ona. “On je u izolaciji, ne zna ni ko je zaražen ni šta se dešava, ne sme da izađe, hrana mu se donosi ispred vrata. Rekla je doktorka da ne piju nikakve lekove, da se taj virus povlači sam od sebe kao i ovaj grip, da će samo biti u karantinu u nekoj lokalnoj bolnici 14 dana”, ispričala je majka obolelog, a prenosi Tanjug.

Putnici na brodu su u kabinama, nije im dozvoljeno da izlaze i kako kaže Ivan, i ostatak posade i svi putnici biće testirani na virus korona.

Na kruzeru “Velika princeza” kod San Franciska je 3.400 putnika i članova posade. Potvrđeno je da je 21 osoba zaražena koronavirusom.