Šef albanske diplomatije: “Jasno je da je cilj dijaloga da Srbija prizna Kosovo”

1
Foto Profimedia

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj izjavio je danas da Albanija sa pažnjom prati razvoj dijaloga između Srbije i Kosova i da bi briselski dijalog trebalo da se završi priznanjem Kosova od Srbije, prenosi N1.

“Albanija pomno prati razvoj dijaloga između Kosova i Srbije i apsolutno podržava kosovsku platformu u tom procesu. Ostaje potpuno jasno da bi dijalog trebalo završiti priznanjem Republike Kosovo od strane Srbije“, smatra Cakaj, prenosi RTK.

Cakaj je primio danas gradonačelnika Gnjilana Ljutfija Hazirija sa kojim je razgovarao o političkoj situaciji u regionu, dijalogu između Srbije i Kosova i važnosti podrške Albancima u Preševskoj dolini.

Cakaj je zahvalio Haziriju na vrednom radu u opštini Gnjilane i javnoj podršci u procesu ujedinjavanja političkih partija u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

“Zajedno smo podvukli važnost Kosova i Albanije u povećanju podrške našoj braći u Preševskoj dolini”, poručio je Cakaj.

1 KOMENTAR

  1. Obmanjujete javnost da se radi o “priznavanju”. Ne radi se o “priznavanju”, vec o NORMALIZACIJI odnosa dve MEDJUNARODNO PRIZNATE drzave. To je uslov za ulazak u EU svim kandidatima – da imaju resene granice sa susednim drzavama i dobrosusedske odnose. To je SUSTINA. Niko nam ne trazi “priznavanje”, to je odradio Drug Sloba ’99. kada je kapitulirao. Tada je priznata medjunarodna uprava nad Kosovom, a kasnije je medjunarodna zajednica (koja je upravljala Kosovom), priznala Kosovo kao nezavisnu drzavu – i tu je prici kraj! Mi, sada, kao kandidati za EU, samo pricamo o dobrosusedskim odnosima… Da nismo kandidati, niko ne bi ni trazio bilo kakve pregovore. Pregovaramo, samo zato sto zelimo biti clanovi EU, i to ne o “resenju”, vec o normalizaciji odnosa. Zar ste slepi?

Comments are closed.