Sećate se incidenta ispred Skupštine sa Obradovićem, Risitičevićem i Lončarom? Podenet je optužni predlog protiv lidera Dveri

0
Foto: Profimedia

Optužni predlog protiv Boška Obradovića danas je Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Nasilničko ponašanje 8. maja ove godine ispred Narodne skupštine Republike Srbije.

Osim protiv Obradovića, optužni predlog podnet je i protiv Davora Đurđevića, Marka Đurđevića i Slaviše Miletića zbog iste sumnje na isto krivično delo.

Kako je saopšteno, oni su pokušali da spreče oštećene, narodnog poslanika Marijana Rističevića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, da uđu u zgradu Narodne skupštine.

“…Kada su prema oštećenima drskim i bezobzirnim ponašanjem i vršenjem nasilja nad oštećenima teže remetili javni red i mir u trenutku kada su ostali narodni poslanici ulazili u zgradu Narodne skupštine i u prisustvu većeg broja novinarskih ekipa i kojom prilikom su oštećenom Marijan Rističeviću naneli lake telesne povrede”, navodi se u saopštenju tužilaštva koje je preneo Blic.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije da podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenih.

Nakon toga, zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je 28. maja saslušao sve okrivljene koji su tom prilikom negirali da su počinili krivično delo na koje se sumnja, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna, niti želje za fizičkim obračunom, već da je to bio politički protest od strane četvoro poslanika Srpskog pokreta “Dveri” i njihovih pristalica.

Nekoliko dana kasnije, ispitani su oštećeni koji su tom prilikom detaljno opisali događaj ispred Narodne skupštine i naveli koje su konkretne radnje preduzeli okrivljeni tom prilikom.

“Takođe, u dokaznim radnjama ispitani su svedoci, očevici događaja, pribavljen je nalaz i mišljenje veštaka o telesnim povredama oštećenog Marijana Rističevića, kao i video zapisi sigurnosnih kamera od obezbeđenja u Narodnoj skupštini”, navodi se u saopštenju.

Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljene oglasi krivim za navedeno krivično delo i da im izrekne adekvatne krivične sankcije.