Sve je počelo slučajno: Borko Stefanović došao u Kruševac na tribinu, u Kruševcu ga je „ispred“ tribine sačekala omanja grupa omladinske potkulture „režimski batinaši“, a Borko je tog dana kao i svaki političar sa stajlingom obukao košulju, koja je posle susreta sa omladinskom potkulturom „režimski batinaši“ postala delimično krvava.

I onda se neko setio da organizuje protest „Stop krvavim košuljama“, kada su svi već mislili da srpska opozicija deluje po principu: „Čemu ovo služi, a uz to još i ne radi?“

Da je Borko tog dana obukao polo majicu protest bi se zvao „Stop krvavim polo majicama“, da je obukao dres Brazila protest bi se zvao „Stop krvavim dresovima Brazila“, da je obukao majicu Metalike protest bi se zvao „Stop krvavim majicama Metalike“, ali je ovako ispalo efektnije i simboličnije, mada nikom nije bilo jasno zašto se protest nije zvao „Stop krvavim glavama“, pošto je užasnije izgledala Borkova glava nego košulja.

Da se tog dana desilo, recimo, da Borko sedne na večeru u Kruševcu i da mu je režimski konobar slučajno ili namerno prosuo šopsku salatu na košulju, da li bi se protest zvao „Stop flekavim košuljama“?

Na tom prvom protestu trebalo je da govore Mira Karanović i Duško Vujošević, ali nisu govorili, jer je neko procenio da će desničari praviti problem zbog Mirinih nedesničarskih stavova, a zvezdaši zbog Vujoševićevih „partizanskih“ stavova. Uglavnom, govorio je Bane Trifunović, koji je bio neupitan, jer niko nije procenio da će problem praviti pristalice Sergeja Trifunovića, pošto Sergej u tom momentu nije ni imao pristalice, imao je samo Tviter nalog.

Uglavnom, ličilo bi to na jedno opšte rasulo ujedinjene opozicije da to veče, ničim izazvana, direktorka i glavna urednica Studija B nije poslala žurnalističku pripravnicu Životić Barbaru da u programu uživo pročita propagandne zabeleške o upravo završenom protestu opozicije. Pošto je Studio B TV stanica koju poslednjih godina gledaju samo kamermani koji snimaju program, niko nije ni primetio taj stend-ap komičarski izveštaj, ali, gospodin slučaj je napravio da „Studio B program“ te večeri, sem kamermana, gleda i jedan neznani tviteraš. Koji je izveštaj Životić Barbare postavio na Tviter. Tom tviterašu treba isklesati „Spomenik neznanom tviterašu“, jer je on napravio najveće proteste posle 5. oktobra, ovako bi to, u poznatom stilu srpske opozicije, otišlo pravo u majčinu, mesto gde se završava sve što je do tada organizovala srpska opozicija.

Celu kolumnu pročitajte u Nedeljniku koji je na svim kioscima od četvrtka, 16. maja. Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

Komentar(1)

  1. Nesic Mladjan
    18. мај 2019. 09:47

    Da li se neko seca perioda neposredno pre pada Milosevica ? I tada je DS zajedno sa opozicijom setao jos praznijim ulicama. Uporno i disciplinovano. Svaki dan. Dakle, nije poenta u masovnosti nego u upuprisutnostiornosti i prisutnosti. Pasce i ovi, nicija nije gorela do veka pa nece ni njihova. Nece biti novog 5. oktobra, nego ujedinjenja. Kad padne Beograd pala je i ekipa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.