Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc, koji se povukao sa dužnosti zbog optužbi za korupciju, radiće od iduće godine u Sjedinjenim Američkim Državama za investicionu kompaniju „Thiel Capital“, prenose u četvrtak austrijski mediji. 

List Kronen cajtung i portal Hojte objavili su da im je Kurc potvrdio da će od prvog kvartala 2022. raditi kao globalni strateg u toj kompaniji, koju je osnovao milijarder Peter Til, prenosi N1.

Kurc (35) je početkom oktobra podneo ostavku na dužnost kancelara nakon novih optužbi za korupciju, a početkom decembra povukao se sa svih političkih dužnosti, uključujući i dužnost predsednika Austrijske narodne stranke.

Jedan je od deset ljudi osumnjičenih za korupciju zbog korišćenja javnog novca kako bi se manipulisalo ispitivanjima javnog mnjenja u njegovu korist, što mu je pomoglo da postane vođa stranke i kancelar 2017. godine. Kurc odbacuje sve optužbe.

Hojte navodi, pozivajući se na izvore bliske Kurcu, da će bivši kancelar putovati na posao u SAD, dok će njegova porodica ostati u Evropi.

Til, rođen u Frankfurtu, jedan je od osnivača „PayPala“ i smatra se političkim konzervativcem.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-print-nova-godina-23-knjige/
https://www.nstore.rs/product/digitalno-nova-godina-6999-dinara/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.