Legendarni fudbaler i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević se u razgovoru za italijansku „Republiku“ osvrnuo se na sankcije koje trpe ruski sportisti zbog sukoba te države sa Ukrajinom.

Savićević se tom prilikom prisetio 1992, kada bivšoj SR Jugoslaviji nije bilo dozvoljeno učešće na Evropskom prvenstvu. Tadašnju reprezentaciju Jugoslavije je nakon diskvalifikacije zamenila reprezentacija Danske, koja je kasnije i osvojila trofej.

„Sportisti nisu krivi. Jugoslavija je isto doživela 1992. godine“, rekao je Savićević i dodao da ne brani Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina, ali zbog toga što je upravo on bio u poziciji ruskih sportista zna kako se oni sada osećaju.

„Ne branim Putina, ali sam na svojoj koži doživio isključenje zbog političkog izbora. Igranje utakmica je uvek poruka mira. Ruski fudbaleri nemaju veze sa Putinovom odlukom, kao što nismo ni mi sa ratom u Jugoslaviji pre 30 godina. Vidim obnavljanje iste situacije koju su postepeno od 1992. godine doživljavali mladi ljudi koje ste dobro poznavali u Italiji: Mihajlović, Jugović, Mirković, Kovačević, Mijatović, Savo Milošević. Pored mene. Kao fudbaler izgubio sam tri velika takmičenja, Evropsko 1992. i 1996. godine, kao i Svjetsko prvenstvo 1994. Bez razloga osim zbog politike, koja nema veze sa sportom“, zaključio je Savićević, a prenosi podgorički Dan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.