Savez za Srbiju (SZS) pozvao je ministra odbrane Aleksandra Vulina da objasni građanima Srbije šta se događa u fabrici odbrambene industrije „Krušik“ u Valjevu i istakli da se prema njihovim saznanjima ta fabrika u teškim finansijskim problemima, preneo je N1.

U saopštenju Stranke slobode i pravde se navodi da je prema saznanjima SZS firma GIM, u kojoj je angažovan otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, „nije isplatila ni minimalni iznos novčanih obaveza prema Krušiku“, kao i da zbog toga radnici „Kovačkog centra“, koji su napravili Jugoimport SDPR i Krušik, još uvek čekaju novac za plate.

„Kako je moguće da u kompaniji kojom se vlast neprestano hvali kao izuzetnom uspešnom kasne zarade radnicima, ne uplaćuju im se krediti kod banaka, ne uplaćuju administrativne zabrane, sindikalne članarine, obaveze prema dobavljačima? „, navedeno je u saopštenju.

Oni su dodali da imaju „veoma jak razlog“ da veruju da je HK „Krušik“ u „ozbiljnim finansijskim problemima, možda i bankrotstvu“.

„Nemoguće da jedna uspešna firma koja ostvaruje godišnju proizvodnju u vrednosti većoj od 100 miliona dolara, trenutno nema ni 800 evra na računu da izmiri mesečnu obavezu za ranije kupljenu mašinu neophodnu za dalju proizvodnju“, ocenili su iz Saveza za Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.